Με απώλειες έκλεισαν οι ευρωπαϊκές αγορές

Με απώλειες έκλεισαν οι ευρωπαϊκές αγορές

49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι ευρωπαϊκές αγορές μετοχών μετά τρεις συναπτές συνεδριάσεις ανόδου, που οφειλόταν στην αποκλιμάκωση της ελληνικής κρίσης, κατέγραψαν χθες απώλειες. Είχαν προηγηθεί η πτώση των τιμών των εμπορευμάτων και τα απογοητευτικά αποτελέσματα επιχειρήσεων, που αντέστρεψαν το κλίμα στις αγορές. «Η Novartis λειτούργησε ως βαρίδι στον ευρωπαϊκό τομέα των εταιρειών υγείας», τόνισε σχετικά ο Γιάσπερ Λόλερ, αναλυτής της CMC Markets, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα του ελβετικού φαρμακευτικού κολοσσού που ανέφερε έσοδα εξαμήνου ύψους 4,1 δισ. δολαρίων, μειωμένα δηλαδή κατά 20% εξαιτίας κυρίως της ενίσχυσης του δολαρίου.

Η μετοχή της Novartis υποχώρησε κατά 2,05% στα 100,20 ελβετικά φράγκα στο χρηματιστήριο της Ζυρίχης. Η υποχώρηση δεν περιορίστηκε στον κλάδο των φαρμακευτικών, με τις μεγαλύτερες απώλειες να καταγράφει ο δείκτης FTSE MIB του Μιλάνου που έκλεισε με πτώση 1,32%. Παράλληλα, ο δείκτης Xetra DAX της Φρανκφούρτης έκλεισε με απώλειες 1,12% και ο ΙΒΕΧ της Μαδρίτης με απώλειες 0,84%. Στην αγορά συναλλάγματος, το ευρώ ενισχύθηκε στο 1,0960 δολ. από 1,0809 δολ. όπου είχε υποχωρήσει τη Δευτέρα στη Νέα Υόρκη, καταγράφοντας χαμηλά τριμήνου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή