Πτώση στα κέρδη της Boeing

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μείωση των κερδών της κατά το 1/3 εμφάνισε το δεύτερο τρίμηνο η Boeing, ωστόσο ο κολοσσός της αεροναυπηγικής και αεροδιαστημικής βιομηχανίας απέδωσε την κακή εξέλιξη σε καθυστερήσεις και προβλήματα που προέκυψαν στην κατασκευή στρατιωτικού αεροσκάφους εναέριου ανεφοδιασμού καυσίμων.

Ειδικότερα, τα κέρδη του αμερικανικού κολοσσού περιορίστηκαν στο 1,11 δισ. δολάρια το δεύτερο τρίμηνο καταγράφοντας μείωση από το 1,65 δισ. δολάρια στα οποία ανέρχονταν την αντίστοιχη περίοδο του περασμένου έτους. Κι αυτό, ενώ τα έσοδά της στο ίδιο χρονικό διάστημα έφθασαν στα 24,54 δισ. δολάρια καταγράφοντας αύξηση 11% σε ετήσια βάση. Η εταιρεία απέδωσε την αύξηση των εσόδων της στην ταχύτερη παραγωγή των εμπορικών της αεροσκαφών. Σε ό,τι αφορά, όμως, την παράλληλη μείωση των κερδών της, η Boeing εκτιμά ότι οφείλεται κυρίως στην κατασκευή του στρατιωτικού αεροσκάφους KC-46 Pegasus, την παραγωγή του οποίου έχει αναλάβει στο περιθώριο της γραμμής παραγωγής των επιβατικών αεροσκαφών 767. Τόνισε ειδικότερα ότι αυξήθηκε το κόστος του μηχανολογικού εξοπλισμού και της μεταποίησης για την ολοκλήρωση της πιστοποίησης και της αρχικής παραγωγής του στρατιωτικού αεροσκάφους. Σημειωτέον ότι σύντομα δεν θα παράγεται πλέον το μοντέλο 767 καθώς θα αντικατασταθεί από το 787, το γνωστό και ως Dremaliner, που αποτελεί βελτιωμένη έκδοση καθώς κάνει πολύ πιο αποτελεσματική χρήση των καυσίμων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή