Το σύνδρομο της Κίνας έπληξε τις ευρωπαϊκές αγορές

Το σύνδρομο της Κίνας έπληξε τις ευρωπαϊκές αγορές

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε γενικευμένη αλλά και σημαντική υποχώρηση οδήγησε χθες τις ευρωπαϊκές αγορές η νέα πτώση των κινεζικών χρηματιστηρίων. Η αποτυχία της κινεζικής ηγεσίας να ελέγξει την κατάσταση αναζωπύρωσε την ανησυχία για τη δεύτερη οικονομία στον κόσμο, ενώ οι επενδυτές είχαν το βλέμμα στραμμένο στην αυριανή συνάντηση της αμερικανικής Federal Reserve και στα μηνύματά της σχετικά με το πότε σχεδιάζει την πρώτη άνοδο των επιτοκίων του δολαρίου από την αρχή της χρηματοπιστωτικής κρίσης.

Με απώλειες 2,56% και 2,57% αντιστοίχως έκλεισαν οι δείκτες XETRA DAX της Φρανκφούρτης και CAC 40 της Γαλλίας, όπως με πτώση 2,97% έκλεισε και ο δείκτης FTSE MIB του Μιλάνου. Με απώλειες 1,45% έκλεισε, άλλωστε, ο δείκτης ΙΒΕΧ 35 της Μαδρίτης και με πτώση 1,13% ο FTSE 100 του Λονδίνου. «Η Κίνα είναι ένα τεράστιο και ανησυχητικό ψηφίο στο μακροοικονομικό τοπίο», τόνισε χαρακτηριστικά ο Κάνορ Κάσμπελ, αναλυτής της Spreadex, ερμηνεύοντας τη μεταφορά των τεκτονικών κραδασμών της Κίνας προς την Ευρώπη. Ενώ ορισμένοι αναλυτές, όπως ο Ντέιβιντ Μάντεν της IG, προεξοφλούν πως «τα χειρότερα έπονται, καθώς η ατμομηχανή της Ασίας επιβραδύνεται», με πτώση κινείτο μέχρι αργά το βράδυ και η Wall Street, ενώ στην Ασία υποχώρησε 0,95% η αγορά του Τόκιο και 0,35% η αγορά της Σεούλ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή