Με κέρδη έκλεισαν οι αγορές στην Ευρώπη

Με κέρδη έκλεισαν οι αγορές στην Ευρώπη

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανοδικά κινήθηκαν χθες οι ευρωπαϊκές αγορές, χωρίς να επηρεαστούν από την υποχώρηση με την οποία άνοιξε χθες η Wall Street μετά την απόφαση της Federal Reserve να μην αναφερθεί σε επικείμενη αύξηση των επιτοκίων του δολαρίου. Για τρίτη συναπτή συνεδρίαση σημείωσε άνοδο ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου, που έκλεισε με κέρδη 0,57% χάρη κυρίως στην άνοδο των τιμών ενεργειακών εταιρειών αλλά και στα καλά αποτελέσματα που ανακοίνωσαν αυτοκινητοβιομηχανίες όπως Rolls-Royce και τράπεζες όπως η Royal Bank of Scotland. Μεγάλη ώθηση πήρε ο δείκτης από τη μετοχή της Shell που σημείωσε άνοδο σχεδόν 5% μετά την ανακοίνωση ότι ο βρετανοολλανδικός ενεργειακός όμιλος προχωρεί σε περικοπές προσωπικού και δαπανών.

Με κέρδη από 0,63% ώς 0,4% έκλεισαν, άλλωστε, οι άλλες μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές, από το Μιλάνο μέχρι τη Φρανκφούρτη, ενώ ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSE Eurotop 100 έκλεισε επίσης με άνοδο 0,72%. Με υποχώρηση 1,01% έκλεισε, αντιθέτως, μόνον ο δείκτης ΙΒΕΧ 35 της Μαδρίτης παρά τα αυξημένα έσοδα που ανακοίνωσε η ισπανική τράπεζα Santander. Σε ό,τι αφορά τις ασιατικές αγορές, κινήθηκαν ανοδικά σε αντίθετη πορεία από τα κινεζικά χρηματιστήρια που υποχώρησαν χθες για ακόμη μία φορά μετά την ανάκαμψη της προηγούμενης συνεδρίασης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή