Στα υψηλά τεσσάρων μηνών το δολάριο

Στα υψηλά τεσσάρων μηνών το δολάριο

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων τεσσάρων μηνών ενισχύθηκε χθες το αμερικανικό δολάριο έναντι δέσμης σημαντικών ξένων νομισμάτων μετά την ανακοίνωση για αύξηση του ΑΕΠ κατά 2,3% το δεύτερο τρίμηνο και μια ημέρα αφότου η αμερικανική κεντρική τράπεζα έκανε ένα ακόμη βήμα προς την αύξηση των επιτοκίων δανεισμού. Το δολάριο ενισχύθηκε έναντι όλων πλην ενός των 16 σημαντικών ξένων νομισμάτων. «Συνεχίζεται η ανοδική πορεία του δολαρίου. Τα δεδομένα επιβεβαιώνουν την προσδοκία ότι η Κεντρική Τράπεζα θα αυξήσει τα επιτόκια δανεισμού τον Σεπτέμβριο», σχολίασε στο Bloomberg o κ. Μαρκ ΜακΚόρμικ, αναλυτής ξένων νομισμάτων της Credit Agricole. Ο δείκτης δολαρίου (ισοτιμία spot) του Bloomberg, ο οποίος αποτυπώνει την πορεία του αμερικανικού νομίσματος έναντι δέσμης 10 σημαντικών ξένων νομισμάτων, ενισχύθηκε κατά 0,6% στις 1.214,45 μονάδες, φτάνοντας στο υψηλότερο επίπεδο από τον περασμένο Μάρτιο, οπότε και είχε αναρριχηθεί στο υψηλότερο επίπεδο από το 2004.

Το δολάριο ανατιμήθηκε για τρίτη συνεχόμενη ημέρα τόσο έναντι του ευρώ όσο και έναντι του γιεν. Εναντι του κοινού νομίσματος το δολάριο ανατιμήθηκε χθες κατά 0,6% με την ισοτιμία να κυμαίνεται στην περιοχή του 1,0916 και έναντι του ιαπωνικού νομίσματος ενισχύθηκε κατά 0,4% στα 124,40 γιεν. Tην ίδια στιγμή όμως ενισχύονται τα στοιχήματα ότι θα επιβραδυνθεί η άνοδος του δολαρίου. Η ανατίμησή του έναντι του ευρώ θα επιβραδυνθεί «διότι ακόμη και αν η Fed αυξήσει τα επιτόκια δανεισμού θα είναι εξαιρετικά επιφυλακτική να δεσμευτεί ότι θα συνεχίσει την αύξησή τους», λέει ο κ. Πετρ Κρπάτα, αναλυτής αγορών συναλλάγματος της ING στο Λονδίνο. Τα προθεσμιακά συμβόλαια για τα επιτόκια της Fed υποδηλώνουν άνοδο των πιθανοτήτων για αύξηση τον Σεπτέμβριο στο 48% από 39% την Τετάρτη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή