Η Κίνα έριξε τις ευρωπαϊκές αγορές

Η Κίνα έριξε τις ευρωπαϊκές αγορές

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

O σημαντικότερος παράγοντας, ο οποίος επηρέασε τις διεθνείς κεφαλαιαγορές κατά τη χθεσινή τους συνεδρίαση και προξένησε δραστική πτώση δεικτών, υποχώρηση του πετρελαίου και ενίσχυση του δολαρίου, ήταν η απόφαση της Κίνας να υποτιμήσει το γουάν 2%, ποσοστό το οποίο είναι και το υψηλότερο των τελευταίων 21 ετών. Η συμφωνία της Ελλάδας με τους δανειστές της, τώρα, οδήγησε σε άνοδο τον δείκτη του Χρηματιστηρίου Αθηνών, όπως ήταν αναμενόμενο.

Στα δε υπόλοιπα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια σημειώθηκαν απώλειες (FTSE 100 -1,06%, CAC 40 -1,86%, DAX -2,68%), επειδή η αποδυνάμωση του γουάν δυσχεραίνει τους Ευρωπαίους εξαγωγείς με προεξάρχοντες τους Γερμανούς. Πέραν τούτου, η νέα συμφωνία στήριξης της Ελλάδας από τους διεθνείς δανειστές της δημιούργησε συνθήκες αποκλιμάκωσης στις αποδόσεις των ελληνικών ομολόγων, με το 10ετές να υποχωρεί στο 10,45% από το 11,57% της Δευτέρας. Την ίδια τάση –υπό την επίδραση των εξελίξεων στην Ελλάδα– ακολούθησαν και οι αποδόσεις των ιταλικών, γαλλικών, ισπανικών και πορτογαλικών ομολόγων. Η απόδοση στο 10ετές ιταλικό υποχώρησε από το 1,81% στο 1,78%, στο γαλλικό από το 0,98% στο 0,94%, στο ισπανικό από 2,34% στο 1,84% και στο πορτογαλικό από το 2,40% στο 1,87%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή