Παρά την κρίση, οι περισσότερες μικρομεσαίες στην Ευρώπη δεν εξάγουν

Παρά την κρίση, οι περισσότερες μικρομεσαίες στην Ευρώπη δεν εξάγουν

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι περισσότερες μικρομεσαίες επιχειρήσεις σε βασικές αγορές της Ευρώπης δεν εκμεταλλεύονται τα πλεονεκτήματα των εξαγωγών, σύμφωνα με τη νέα έρευνα για τις εξαγωγές στις ευρωπαϊκές μικρομεσαίες επιχειρήσεις που διεξήγαγε η Harris Interactive για λογαριασμό της FedEx Express.

Τα αποτελέσματα της έρευνας κατέδειξαν πως περισσότερες από 6 στις 10 μικρομεσαίες επιχειρήσεις (62%) δεν εξάγουν, παρά το γεγονός ότι το 78% εξ αυτών αναγνωρίζει τις προοπτικές που υπάρχουν στις διεθνείς αγορές από πλευράς πελατών. Η έρευνα αποκαλύπτει ότι οι ΜμΕ χάνουν από τη μη ανάπτυξη εξαγωγικής δραστηριότητας τζίρο που εκτιμάται ότι ανέρχεται, κατά μέσον όρο, σε 647.000 ευρώ επιπλέον σε ετήσιες πωλήσεις.

«Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις αποτελούν την κρυφή δύναμη της Ευρώπης και τη ραχοκοκαλιά των τοπικών οικονομιών. Είναι βασικός παράγοντας για την ανάπτυξη και την απασχόληση. Με την τοπική αγορά να παραμένει εγκλωβισμένη σε ύφεση, οι εξαγωγές αποτελούν μια σημαντική ευκαιρία για τις ελληνικές ΜμΕ που δεν πρέπει, ως ελληνική οικονομία, να αφήσουμε να πάει χαμένη. Η νέα πολιτική ηγεσία θα έχει να διαχειριστεί την ανοικοδόμηση της οικονομίας μέσω της εξαγωγικής ανάπτυξης των ελληνικών επιχειρήσεων. Αναμένουμε να δούμε τον εξαγωγικό τομέα στο επίκεντρο της αναπτυξιακής πολιτικής. Θα βοηθήσουμε όλοι για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα», σχολίασε ο Δημήτρης Κατσαδάκης, αντιπρόεδρος Δ.Σ. της Orbit Couriers, αποκλειστικής αντιπροσώπου της FedEx στην Ελλάδα. Η έρευνα εξετάζει την τρέχουσα εξαγωγική συμπεριφορά μεταξύ των μικρομεσαίων επιχειρήσεων της Ευρώπης, που αναγνωρίζεται ευρέως ότι διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη, στο άνοιγμα σε νέες αγορές και στη δημιουργία θέσεων εργασίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή