Εκτιμήσεις για τις διεθνείς επενδύσεις

Εκτιμήσεις για τις διεθνείς επενδύσεις

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ευρώ-Δολάριο

Η αρχικά δειλή επανάκαμψη του αμερικανικού νομίσματος θα δοκιμάσει την αντίσταση των 1,11 δολαρίων ανά ευρώ. ε περίπτωσης ευσταθούς υπέρβασης αυτού του επιπέδου θα δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις  κίνησης προς το 1,0950.Αβεβαιότητα πάντως δημιουργεί στις αγορές η μη αποσαφήνιση των καθαρών προθέσεων της προέδρου της FED

Δολάριο-Γιέν

Συνεχίζονται οι συναλλαγές περιθωρίου (range trading) μεταξύ 119,50-120,50 γιέν ανά δολάριο. Αυτό τεχνικά υποδεικνύει, σύμφωνα με τα  υποδείγματα της Trading Vectors,ότι πλησιάζει ο χρόνος για διάσπαση του εύρους (break out) με  κίνηση πιθανότατα άνω των 120,50 γιέν.

Ευρώ –Στερλίνα

Η διατήρηση της ισοτιμίας, για μακρό χρονικό διάστημα ,στο εύρος των 0,72-0.75 λιρών ανά ευρώ προς το παρόν καταδεικνύουν την κόπωση του βρετανικού νομίσματος μετά από την περίπου δωδεκάμηνη ανοδική πορεία του. Τεχνικώς δημιουργούνται οι προϋποθέσεις μιας μερικής ανάκαμψης του ευρώ.

Dow Jones

Ο βασικός μετοχικός δείκτης δοκιμάζει την στήριξη των 16000 μονάδων ενώ η κίνηση στο εύρος 16000-16700 μονάδων τις τελευταίες 20 ημέρες, όπως έγκαιρα είχε εντοπίσει το υπόδειγμά μας, δίνει μοιρασμένες πιθανότητες ανάμεσα στην διατήρηση της αγοράς στο range trading και την πιθανή διάσπαση των 16000 μονάδων. Στην δεύτερη περίπτωση η αγορά μπορεί να ελέγξει και τις 15600 μονάδες

Πετρέλαιο

Η πλατφόρμα παροχής εφαρμοσμένης επενδυτικής πληροφόρησης είχε έγκαιρα εντοπίσει το καθοδικό κανάλι του μαύρου χρυσού από τα επίπεδα των 62-63 δολαρίων ανά βαρέλι έως και την περιοχή των 38,5 δολαρίων. Μετά την τεχνική ανάκαμψη που ακολούθησε (bounch back) εντοπίζουμε την σημαντική στήριξη των 43,50 δολαρίων ανά ευρώ η οποία εάν διασπασθεί μπορεί να δημιουργήσει προϋποθέσεις μιας πιο βιώσιμης ανόδου του μαύρου χρυσού.

Χρυσός

Η διαπραγμάτευση του κίτρινου μετάλλου συνεχίζεται στο βασικό εύρος των 1080-1180 δολαρίων ανά ουγγιά ενώ η ευσταθής διάσπαση  των 1110 δολαρίων  θα δώσει και με μεγαλύτερες πιθανότητες σήμα για έλεγχο της ισχυρής στήριξης των 1080 δολαρίων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή