Μεγάλες απώλειες στις αγορές στο τρίτο τρίμηνο

Μεγάλες απώλειες στις αγορές στο τρίτο τρίμηνο

50" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αν και οι γενικοί δείκτες των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων έκλεισαν χθες με άνοδο, καταγράφουν τη μεγαλύτερη τριμηνιαία πτώση από την κρίση χρέους στην Ευρωζώνη το 2011 εξαιτίας της μεγάλης επιβράδυνσης στην κινεζική οικονομία. Το ευρώ υποχώρησε μέχρι τα 1,1158 δολάρια ύστερα από τη δημοσιοποίηση στοιχείων που έδειξαν πτώση των τιμών στην Ευρωζώνη, γεγονός που ενισχύει εκτιμήσεις για επέκταση του προγράμματος αγοράς ομολόγων από την ΕΚΤ. Λίγο πριν από το κλείσιμο η Wall Street κινούνταν σε θετικό έδαφος.

Το δολάριο αναρριχήθηκε έναντι καλαθιού νομισμάτων ύστερα από την ανακοίνωση για δημιουργία 200.000 θέσεων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα των ΗΠΑ τον Σεπτέμβριο. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst-600 κατέγραψε τριμηνιαίες απώλειες άνω του 9%, αλλά χθες ενισχύθηκε 2,56%. Ο γερμανικός δείκτης Dax και ο βρετανικός FTSE-100 ενισχύθηκαν χθες κατά 2,58% και 2,22% αντίστοιχα. Στη Μαδρίτη, ο δείκτης Ibex-35 κατέγραψε κέρδη 1,77% και ο δείκτης Cac-40 στο Παρίσι σημείωσε άνοδο 2,57%. Στη Νέα Υόρκη, η τιμή του αργού έχασε 0,19% και διαμορφώθηκε στα 45,04 δολ./βαρέλι. Στο Λονδίνο, η τιμή του Μπρεντ έφθασε τα 48,35 δολ./βαρέλι.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή