Μικρές απώλειες στις ευρωπαϊκές αγορές

Μικρές απώλειες στις ευρωπαϊκές αγορές

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πτωτικά κινήθηκαν χθες οι δείκτες των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, αν και νωρίτερα είχαν σημειώσει κέρδη λόγω προσδοκιών ότι η Κίνα θα λάβει επιπρόσθετα μέτρα για την τόνωση της οικονομίας της. O Δείκτης Διευθυντών Προμηθειών τον Σεπτέμβριο στην Κίνα εμφάνισε νέα μείωση. Το αρνητικό κλίμα επιδεινώθηκε λόγω του ευρωπαϊκού τηλεπικοινωνιακού ομίλου Αltice, ο οποίος επιδιώκει με την πώληση μετοχών του να χρηματοδοτήσει την εξαγορά στις ΗΠΑ της Cablevision Systems. Επίσης, διατυπώθηκαν ανησυχίες για τις παραγγελίες της Apple σε επεξεργαστές, ενώ δυσμενώς λειτούργησε και το ότι η μεταποίηση στις ΗΠΑ επιδεινώθηκε τον Σεπτέμβριο.

Γενικά, ο προβληματισμός για τον αντίκτυπο της επιβράδυνσης της Κίνας επηρέασε δραστικά τους χρηματιστηριακούς δείκτες στην Ευρώπη το τελευταίο τρίμηνο, με τον πανευρωπαϊκό FTSEurofirst 300 να χάνει σχεδόν 10% της αξίας του. Χθες ο πανευρωπαϊκός Euro Stoxx 600 έκλεισε στις 346,23 μονάδες με απώλειες -0,4%. Στο Λονδίνο ο FTSE 100 έκλεισε με -0,18%, στο Παρίσι ο CAC 40 με -0,65% και στη Φρανκφούρτη ο DAX με -1,57%. Το αργό Νέας Υόρκης χθες υποχώρησε 0,24% στα 44,97 δολάρια το βαρέλι, λόγω ανησυχιών για τις συνέπειες του τυφώνα με κατεύθυνση τις Ανατολικές Ακτές.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή