ESM: Στις 8 Οκτωβρίου η εκταμίευση των 500 εκατ. προς την Κύπρο

ESM: Στις 8 Οκτωβρίου η εκταμίευση των 500 εκατ. προς την Κύπρο

1' 8" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) ενέκρινε το πρωί της Τρίτης την εκταμίευση της δόσης των 500 εκατ. ευρώ για την Κύπρο, σύμφωνα με τον επίσημο λογαριασμό του ESM στο Τwitter.

Οπως αναφέρεται, η δόση αναμένεται να εκταμιευθεί στις 8 Οκτωβρίου.

Με την εκταμίευση της δόσης των 500 εκατ. το συνολικό ποσό της χρηματοδοτικής βοήθειας που θα έχει εκταμιευθεί από τον ESM για την Κύπρο θα ανέρχεται στα 6,3 δισ. από το ποσό των περίπου 9 δισ. που έχουν δεσμευτεί από τον ESM για την Κύπρο κατά την έναρξη του προγράμματος χρηματοδοτικής βοήθειας.

«Ακόμη ένα βήμα προς την ολοκλήρωση του προγράμματος»

Σύμφωνα με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ, «η Κύπρος έχει κάνει ακόμα ένα βήμα προς την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματός της, μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2016».

«Η κυπριακή κυβέρνηση» πρόσθεσε, «έχει εφαρμόσει το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα και τα αποτελέσματα είναι σαφή όχι μόνο με τη διόρθωση των ανισορροπιών και τη σταθεροποίηση του χρηματοπιστωτικού τομέα, αλλά και με τη σταδιακή επιστροφή στην ανάπτυξη και τη μείωση της ανεργίας».

«Ανάγκη για συνέχιση των μεταρρυθμίσεων»

Ο κ. Ρέγκλινγκ τόνισε παράλληλα ότι η ανάγκη για μεταρρύθμιση δεν σταματά στα τελικά στάδια του προγράμματος, καθώς η Κύπρος «έχει πολλές προκλήσεις, κυρίως την επιτακτική ανάγκη να μειωθεί το πολύ ψηλό επίπεδο των προβληματικών δανείων, τα οποία επιβαρύνουν τις τράπεζες, περιορίζοντας την ικανότητά τους να υποστηρίξουν την οικονομία», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή