Με θετικό πρόσημο τα χρηματιστήρια στην Ευρώπη

Με θετικό πρόσημο τα χρηματιστήρια στην Ευρώπη

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Mε άνοδο έκλεισαν χθες τα μεγαλύτερα χρηματιστήρια στη Δυτική Ευρώπη λόγω της προσδοκίας για τη συνέχιση των μέτρων στήριξης από τις κεντρικές τράπεζες της Ευρωζώνης και των ΗΠΑ, διατηρώντας το θετικό πρόσημο από τη Δευτέρα. Στη Wall Street, ωστόσο, επικράτησαν απαισιόδοξες εκτιμήσεις για την κερδοφορία των αμερικανικών εταιρειών. Λίγο πριν από το κλείσιμο, ο δείκτης Dow Jones ενισχυόταν οριακά με άνοδο 0,07%, ενώ οι δείκτες Nasdaq και S&P 500 υποχωρούσαν κατά 1% και 0,38%, αντίστοιχα. Η προς τα κάτω αναθεώρηση των εκτιμήσεων του ΔΝΤ για την παγκόσμια ανάπτυξη και οι προβλέψεις για υποχώρηση των κερδών των εταιρειών του δείκτη S&P 500 κατά 4,2% το γ΄ τρίμηνο προκαλούν προβληματισμό στη Wall Street.

Στη Φρανκφούρτη, ο δείκτης Dax και ο βρετανικός δείκτης FTSE-100 έκλεισαν με άνοδο 0,9% και 0,43%, αντίστοιχα. Στο Παρίσι, ο δείκτης Cac-40 αναρριχήθηκε 0,95%. Το δολάριο παρουσίασε πτώση 0,9% στο 1,1267 έναντι του ευρώ λόγω της επιφυλακτικότητας για την πορεία της παγκόσμιας οικονομίας. Η τιμή του αργού πετρελαίου ενισχύθηκε στα 48,03 δολ. το βαρέλι και η τιμή του Μπρεντ στα 51,23 δολ. ύστερα από την ανακοίνωση για μείωση της αμερικανικής παραγωγής τον Σεπτέμβριο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή