Λεπτούς χειρισμούς ζητεί από Fed το ΔΝΤ

Λεπτούς χειρισμούς ζητεί από Fed το ΔΝΤ

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κίνδυνο διολίσθησης της παγκόσμιας οικονομίας σε μια νέα χρηματοπιστωτική κρίση ικανή να επαναφέρει την ύφεση, διαβλέπει το ΔΝΤ σε περίπτωση που κυβερνήσεις και αρμόδιες αρχές δεν αντιμετωπίσουν σωστά τους κινδύνους. Στην εξαμηνιαία σχετική έκθεσή του, το Ταμείο μελέτησε τις επιπτώσεις των κινδύνων που απειλούν το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα σε περίπτωση κλονισμού των αναδυόμενων οικονομιών είτε εξαιτίας νέας κρίσης εμπιστοσύνης είτε από κάποιο σφάλμα πολιτικής στις ανεπτυγμένες οικονομίες. Καλεί έτσι, αφενός, τη Federal Reserve να ανακοινώνει με μεγάλη προσοχή τις προθέσεις της σε ό,τι αφορά τα επίπεδα των επιτοκίων του δολαρίου και, αφετέρου, τις Αρχές της Ευρωζώνης να ρίξουν φως στα προβλήματα του τραπεζικού τομέα σχετικά με τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια.

Σε ό,τι αφορά τις αναδυόμενες αγορές, το Ταμείο τονίζει πως έχουν ενισχύσει το νομικό τους πλαίσιο και την αντοχή τους σε εξωτερικά οικονομικά πλήγματα, αλλά προειδοποιεί πως βρίσκονται «στο τελευταίο στάδιο ενός κύκλου μεγάλης πιστωτικής επέκτασης», με τα επίπεδα του χρέους να κρίνονται υπερβολικά σε σύγκριση με την ανάπτυξη των χωρών αυτών και να εγκυμονούν κινδύνους κύματος πτωχεύσεων εταιρειών, με όσα αυτό συνεπάγεται.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή