Μηνύει την Pimco και διεκδικεί 200 εκατ.

Μηνύει την Pimco και διεκδικεί 200 εκατ.

1' 42" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αποζημίωση ύψους 200 εκατομμυρίων δολαρίων διεκδικεί ο διάσημος επενδυτής των ομολόγων κ. Μπιλ Γκρος από τους πρώην εργοδότες του, την Pasific Investment Management και τη μητρική της εταιρεία Allianz SE. Ο κ. Γκρος στην αγωγή που κατέθεσε υποστηρίζει ότι εκδιώχθηκε από την εταιρεία από μια «κλίκα» διευθυντικών στελεχών που είχαν ως στόχο να πάρουν το μερίδιο του από τα μπόνους.

Σύμφωνα με την αγωγή που κατέθεσε χθες ο κ. Γκρος σε δικαστήριο της Καλιφόρνιας, τα διευθυντικά στελέχη της Pimco «εμφορούνταν από δίψα για εξουσία, από απληστία και από την επιθυμία να βελτιώσουν την οικονομική τους κατάσταση και τη φήμη τους» και τελικά κατάφεραν να τον εκδιώξουν από την εταιρεία. Εκπρόσωπος Τύπου της Pimco αρνήθηκε να σχολιάσει το θέμα.

Η κατάθεση της αγωγής εντείνει τη βιτριολική διαμάχη μεταξύ του Γκρος και της Pimco, την οποία είχε ιδρύσει ο Γκρος πριν από 40 χρόνια και την οποία είχε καταστήσει το μεγαλύτερο ομολογιακό αμοιβαίο κεφάλαιο των ΗΠΑ. Ο κ. Γκρος, ο οποίος είναι γνωστός στη Wall Street ως ο «βασιλιάς των ομολόγων» εγκατέλειψε την Pimco τον Σεπτέμβριο του 2014 εν μέσω των καλύτερων συνθηκών. Το στυλ διοίκησής του είχε αναγκάσει σε παραίτηση οκτώ μήνες νωρίτερα τον κ. Ελ Εριάν, νούμερο 2 της Pimco. Ακριβώς αυτό το στυλ μάνατζμεντ του κ. Γκρος σε συνδυασμό με την κακή απόδοση του κεφαλαίου που διαχειριζόταν προσωπικά ο ίδιος είχε γίνει αντικείμενο αρνητικών σχολιασμών στον Τύπο για μεγάλο διάστημα του 2014.

Στην αγωγή του ο κ. Γκρος υποστηρίζει ότι τα νεαρότερα στελέχη της εταιρείας εποφθαλμιούσαν το μερίδιο 20% από τα μπόνους που λάμβανε ο ίδιος διότι πίστευαν ότι η παρουσία του στην εταιρεία αποτελούσε τροχοπέδη για την καριέρα τους και περιόριζε την αμοιβή τους. Ως εγκέφαλο της εκδίωξής του από την Pimco ο κ. Γκρος υπέδειξε τον κ. Ντάνιελ Ιβασκιν, ο οποίος και τον διαδέχτηκε ως επικεφαλής επενδύσεων στην εταιρεία. Σύμφωνα με την αγωγή το σύνολο του μπόνους που πήραν τα στελέχη της Pimco το 2013, την τελευταία χρονιά πριν από την αποχώρηση του κ. Γκρος, ήταν 1,3 δισ. δολάρια και η αποζημίωσή του είχε ανέλθει σε 300 εκατομμύρια δολάρια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή