Με πτώση έκλεισαν οι ευρωπαϊκές αγορές εκτός Γερμανίας

Με πτώση έκλεισαν οι ευρωπαϊκές αγορές εκτός Γερμανίας

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

O πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst-300 υποχώρησε χθες κατά 0,17% σε μια διορθωτική συνεδρίαση, ύστερα από κέρδη 4% που έχουν καταγραφεί από τις αρχές του μήνα.

Στη Wall Street, ο δείκτης S&P 500 παρουσίαζε άνοδο κάτω από 0,1% λίγο πριν από το κλείσιμο, ύστερα από άνοδο 3,3% την περασμένη εβδομάδα, και ο δείκτης Dow Jones ενισχυόταν κατά λιγότερο από 0,3%.

Οι επενδυτές στις ΗΠΑ τηρούν στάση αναμονής ενόψει της δημοσιοποίησης των τριμηνιαίων αποτελεσμάτων από αμερικανικές εταιρείες εντός της εβδομάδας. Σύμφωνα με προβλέψεις αναλυτών του πρακτορείου Bloomberg, τα κέρδη των εταιρειών στον δείκτη S&P 500 αναμένεται να έχουν υποχωρήσει κατά 7,2% το τρίτο τρίμηνο.

Στην Ευρώπη, ο γερμανικός δείκτης αναρριχήθηκε 0,23%, αλλά ο γαλλικός Cac-40 και ο βρετανικός FTSE-100 υποχώρησαν 0,27% και 0,7%, αντίστοιχα. Στην Ισπανία, ο δείκτης Ibex-35 παρουσίασε πτώση 0,61% και ο ιταλικός δείκτης FTSE Mib αποδυναμώθηκε 0,75%. Το ευρώ ενισχύθηκε στα 1,1368 δολάρια. Η τιμή του πετρελαίου Μπρεντ στο Λονδίνο υποχώρησε 2,16% στα 50,46 δολάρια το βαρέλι και η τιμή του αργού στη Νέα Υόρκη αναρριχήθηκε 2,15% στα 47,48 δολάρια το βαρέλι.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή