Το φθηνό πετρέλαιο «κουρεύει» τις παροχές εργαζομένων του κλάδου

Το φθηνό πετρέλαιο «κουρεύει» τις παροχές εργαζομένων του κλάδου

2' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα προνόμια των εργαζομένων στον ενεργειακό κλάδο του Καναδά θα είναι ένα ακόμη θύμα της πτώσης του πετρελαίου, καθώς έπειτα από 36.000 απολύσεις στον κλάδο, οι εταιρείες θέτουν τώρα στο στόχαστρό τους μια σειρά από παροχές που καλύπτουν από τα ρεπό και τα επιδόματα τέκνων μέχρι τα γεύματα και τις αθλητικές εγκαταστάσεις.

Η Canadian Natural Resources, στο Αμπερντίν της Σκωτίας, αν και έχει αποφύγει προς το παρόν τις απολύσεις, έχει μειώσει τους μισθούς έως και κατά 10%. Παράλληλα, όμως, στο κυλικείο της δεν προσφέρει πλέον ζεστά γεύματα παρά μόνον σάντουιτς και μάλιστα σε υψηλότερες τιμές, ενώ έχει μειώσει την ποσότητα στις κούπες καφέ. Η ConocoPhillips, που προχωρά σε 500 απολύσεις στον Καναδά, δεν προσφέρει πλέον χυμούς και σόδα στους εργαζομένους της στο Κάλγκαρι, ενώ διέκοψε δαπάνες συνολικού ύψους 1.153 δολαρίων ετησίως, με τις οποίες παρείχε στους εργαζομένους τη δυνατότητα για άθληση ή άλλες δραστηριότητες. Η Cenovus Energy, που έχει μειώσει το προσωπικό της κατά 1.340 άτομα, εξετάζει τώρα το ενδεχόμενο να καταργήσει τη δυνατότητα να παίρνουν οι υπάλληλοί της άδεια δύο Παρασκευές τον μήνα, ενώ έχει ήδη περικόψει τις δαπάνες για ταξίδια και επαγγελματική κατάρτιση. Ο εκπρόσωπος της Cenovus τόνισε, μάλιστα, πως στην εταιρεία του «ανατρέπονται όλα» και όσοι εργαζόμενοι ενδιαφέρονται να πάρουν ρεπό δύο Παρασκευές αναγκάζονται να εργάζονται περισσότερες ώρες τις υπόλοιπες ημέρες.

Σχολιάζοντας τις εξελίξεις, ο Ερίκ Νουτάλ, διαχειριστής χαρτοφυλακίου στη Sprott Asset Management LP του Τορόντο, ανέφερε πως «σε περιόδους δημοσιονομικής πειθαρχίας είναι ουσιώδες να βλέπουμε τις εταιρείες να καταργούν τις περιττές δαπάνες». Σύμφωνα, άλλωστε, με τον Τομπάιας Ριντ, διευθύνοντα σύμβουλο της συμβουλευτικής Swift Worldwide Resources, πρόκειται επίσης να περιορισθούν οι παροχές συνταξιοδότησης και τα επιδόματα στον κλάδο, ενώ παράλληλα οι πετρελαϊκές του Καναδά έχουν αρχίσει να δίνουν αναγκαστικές άδειες άνευ αποδοχών και προγράμματα καταμερισμού της εργασίας μαζί με τις μειώσεις των μισθών και τις απολύσεις. Ο Κρις Φέλτιν, αναλυτής στη Macquarie Group στο Κάλγκαρι, τονίζει πως οι εταιρείες επιχειρούν να απαλλαγούν από όσα προνόμια προσέφεραν στο προσωπικό τους, προκειμένου να πείσουν τους μετόχους τους ότι είναι αποφασισμένες να περιορίσουν το κόστος τους.

Αν και η τάση για περικοπές είναι γενικότερη σε όλες τις εταιρείες του κλάδου, κάποιες προσπαθούν να διατηρήσουν ορισμένες πρόσθετες παροχές προς το προσωπικό τους. Η Crescent Point Energy, για παράδειγμα, όχι μόνον έχει αποφύγει τις απολύσεις, αλλά έχει περιοριστεί να περικόψει τις δαπάνες για τον εορτασμό των Χριστουγέννων. Εχει διατηρήσει μια υπηρεσία που καθημερινά φέρνει τρόφιμα, φρούτα και λαχανικά στα σπίτια των υπαλλήλων της.

Υπερπροσφορά

Το πλεόνασμα προσφοράς πετρελαίου θα εξακολουθήσει να κατακλύζει την αγορά και το 2016, καθώς επιβραδύνεται η ζήτηση για «μαύρο χρυσό», ενώ σύντομα θα προστεθεί η αυξημένη παραγωγή του Ιράν. Αυτή είναι η εκτίμηση της Διεθνούς Υπηρεσίας Ενέργειας (ΙΕΑ), που στη μηνιαία έκθεσή της αναγνωρίζει ότι η κατάρρευση των τιμών του «μαύρου χρυσού» είχε ως αποτέλεσμα να αυξηθεί η παγκόσμια ζήτηση φέτος. Προεξοφλεί, ωστόσο, ότι το επόμενο έτος η αύξηση θα είναι μικρότερη από τις αρχικές εκτιμήσεις. Οπως τονίζει η ΙΕΑ, η τάση για μεγάλες αγορές αργού εξανεμίζεται επειδή εκτιμάται πως δεν πρόκειται να υποχωρήσουν εκ νέου οι τιμές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή