Συνεχίζεται η πτωτική πορεία στις αγορές της Ευρώπης

Συνεχίζεται η πτωτική πορεία στις αγορές της Ευρώπης

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με πτώση για τρίτη συναπτή συνεδρίαση έκλεισαν χθες οι ευρωπαϊκές αγορές υπό την επήρεια των απογοητευτικών αποτελεσμάτων αμερικανικών επιχειρήσεων, αλλά και εν μέσω εντεινόμενης ανησυχίας για τις αποπληθωριστικές πιέσεις που καταγράφονται στην Κίνα, όπου οι τιμές παραγωγού υποχώρησαν τον Σεπτέμβριο για 43ο μήνα.

«Το κλίμα στην αγορά επιβαρύνεται από τα στοιχεία της Κίνας και τα απογοητευτικά αποτελέσματα της JPMorgan στις ΗΠΑ, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι αφήσαμε πίσω μας την καλύτερη εβδομάδα του χρόνου και είναι λογικό κάποιοι να ρευστοποιούν τα κέρδη τους», σχολιάζει σχετικά ο Μάρκο Βαϊλάτι, στέλεχος της Cassa Lombarda. Τις μεγαλύτερες απώλειες κατέγραψαν οι αγορές της Φρανκφούρτης και του Λονδίνου με τους αντίστοιχους δείκτες XETRA DAX και FTSE 100 να κλείνουν με πτώση 1,17% και 1,15% αντιστοίχως. Παράλληλα, ο δείκτης FTSE MIB του Μιλάνου έκλεισε με απώλειες 0,95% και ο ΙΒΕΧ 35 της Μαδρίτης με απώλειες 0,77%. Μοναδική εξαίρεση στη γενικότερη πτώση, ο PSI δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης της Πορτογαλίας που σημείωσε άνοδο 0,2% παρά το κλίμα πολιτικής αβεβαιότητας στη χώρα. Ανοδικά κινήθηκε, άλλωστε, χθες το ευρώ, που το βράδυ κυμαινόταν σε 1,1444 δολάριο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή