Σύντομα

3' 5" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μικρότερη ανάπτυξη το 2015 στη Γερμανία

Στο 1,7% μείωσε το γερμανικό υπουργείο Οικονομίας την πρόβλεψή του για την ανάπτυξη του ΑΕΠ το 2015, από 1,8%. Διατήρησε ωστόσο την πρόβλεψή του για ανάπτυξη 1,8% το 2016. Σύμφωνα με το Reuters, το γερμανικό υπουργείο Οικονομίας προβλέπει αύξηση κατά 5,4% στις εξαγωγές το 2015, ενώ τον Απρίλιο είχε εκτιμήσει αύξηση 4,7%. Ταυτόχρονα προβλέπει αύξηση 4,2% στις εξαγωγές το 2016. Στις εισαγωγές βλέπει αύξηση 5,9% το 2015, έναντι 5,7% που είχε προβλέψει τον Απρίλιο, καθώς και 5,3% για το 2016. Αν και κατά την προηγούμενη πρόβλεψή του είχε εκτιμήσει άνοδο 2% στην εγχώρια ζήτηση, το υπουργείο Οικονομίας μείωσε αυτή την εκτίμηση στο 1,7% για το 2015. Αύξησε ωστόσο την εκτίμησή του σε 2,1% για το 2016, έναντι 1,8% τον Απρίλιο. Τέλος, εκτιμά ότι οι επενδύσεις στον τομέα των κατασκευών θα αυξηθούν κατά 1,1%. Για το 2016 αναμένει αύξηση 2,9%.

Τα καθαρά κέρδη του ομίλου της JP Morgan ανήλθαν στα 6,8 δισ. δολάρια ή 1,68 δολ. ανά μετοχή στο τρίτο τρίμηνο του έτους έναντι 5,57 δισ. ή 1,35 δολ. ανά μετοχή το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους. Τα αποτελέσματα αυτά φαίνεται ότι ήταν κατώτερα των αναμενομένων, σύμφωνα με δηλώσεις αναλυτών σε διεθνή μέσα ενημέρωσης. Στα αποτελέσματα που παρουσίασε η τράπεζα, αναφέρεται ότι τα προσαρμοσμένα κέρδη διαμορφώθηκαν στο 1,32 δολ. ανά μετοχή, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν κέρδη 1,37 δολ. ανά μετοχή. Επίσης, ο όμιλος επισημαίνει ότι τα έσοδα μειώθηκαν στα 23,54 δισ. δολ. έναντι 25,1 δισ. το προηγούμενο έτος. Οι αναλυτές περίμεναν έσοδα κοντά στα 23,7 δισ.

Κέρδη για την Bank of America

Την επιστροφή στην κερδοφορία ανακοίνωσε χθες η Bank of America. Τα έσοδα του αμερικανικού κολοσσού ανήλθαν στα 20,68 δισ. δολ. το γ΄ τρίμηνο του 2015 έναντι 21,4 δισ. το γ΄ τρίμηνο του 2014. Τα έσοδα από συναλλαγές υποχώρησαν 3,8% στα 3,16 δισ. δολ., από 3,29 δισ. το τρίτο τρίμηνο της περασμένης χρονιάς. Τα κέρδη ανά μετοχή διαμορφώθηκαν στα 4,1 δισ. δολ. ή 37 σεντς το γ΄ τρίμηνο. Στην αντίστοιχη περσινή περίοδο είχε παρουσιάσει συνολικά ζημίες 470 εκατ. Τα έσοδα από συναλλαγές υποχώρησαν 3,8% στα 3,16 δισ. δολ. από 3,29 δισ. το τρίτο τρίμηνο του 2014.

Εργαλείο αναζήτησης εργασίας τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Σύμφωνα με την Adecco, η νέα τάση στην αγορά εργασίας λέγεται smartworking, δηλαδή ευελιξία στον χώρο, τον τρόπο και τον χρόνο εργασίας. Στην αναζήτηση νέου εργοδότη με τα παραπάνω χαρακτηριστικά βοηθούν οι ιστοσελίδες κοινωνικής δικτύωσης. Περισσότεροι από 31.000 υποψήφιοι που αναζητούν εργασία και πάνω από 4.100 εργοδότες από 26 χώρες μοιράστηκαν με την Adecco τις απόψεις τους σχετικά με τη χρήση των μέσων κοινωνικής δικτύωσης στη διαδικασία αναζήτησης εργασίας και επιλογής προσωπικού, αντίστοιχα. Μεταξύ των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, το LinkedIn παραμένει παγκοσμίως η πιο δημοφιλής πλατφόρμα για επαγγελματικούς σκοπούς, τόσο για τους εργοδότες (61%) όσο και για τους υποψηφίους (34%). Στην Ελλάδα, το LinkedIn είναι επίσης η πιο δημοφιλής πλατφόρμα μεταξύ των υποψηφίων για επαγγελματικούς σκοπούς (36%).

Εξυπνο ρολόι από τη Swatch στην κινεζική αγορά

Η Swatch εισέρχεται με έξυπνο ρολόι στην αγορά της Κίνας και έρχεται αντιμέτωπη στον ανταγωνισμό με την Apple και τη Samsung. Σύμφωνα με το Bloomberg, η Swatch θα συνεργαστεί με τράπεζες της Κίνας, ώστε το ρολόι να παρέχει μεθόδους πληρωμής στα καταστήματα λιανικής της χώρας που έχουν μηχανήματα China UnionPay. H Swatch θα συνεργαστεί και με την Bank of Communications, μία από τις πέντε μεγαλύτερες τράπεζες της χώρας. Η συσκευή θα πωλείται αρχικά στην Κίνα στα 580 γουάν ή 91 δολάρια και θα ονομάζεται Swatch Bellamy. Στη συνέχεια θα εμφανιστεί στην Ελβετία και στις ΗΠΑ. To Bloomberg μάλιστα επικαλείται δήλωση του διευθύνοντος συμβούλου της Swatch στο γιατί η εταιρεία επέλεξε να ξεκινήσει τα έξυπνα ρολόγια από την Κίνα και όχι από την Ελβετία. Διότι, η συνεργασία με ελβετικές τράπεζες θα έπαιρνε μήνες, απάντησε η εταιρεία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή