Εκτιμήσεις για διεθνείς επενδύσεις

Εκτιμήσεις για διεθνείς επενδύσεις

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ευρώ-Δολάριο

H κεντρική ισοτιμία βρίσκεται στο άνω όριο του εύρους (break out of range trading) με τάση να μετακινηθεί προς το 1,1569 ενώ στην συνέχεια θα δοκιμάσει την σημαντική αντίσταση των 1,1650  δολαρίων ανα ευρώ επίπεδα που η αγορά έχει να τα δεί από τον Μάιο του 2015.Η κίνηση αυτή ήδη απορρέει από την σύνθεση θεμελιωδών (μετάθεση αύξησης των αμερικανικών επιτοκίων) και τεχνικών παραμέτρων.

Δολάριο-Γιέν

Η αγορά διέσπασε τα όρια των 119,20 γιέν ανά δολάριο και μπορεί να δοκιμάσει την στήριξη των 118 και στην συνέχεια των 116 γιέν εφόσον διασπάσει την βασική γραμμή στήριξης που οριοθετήθηκε τον περασμένο Φεβρουάριο

Ευρώ –Στερλίνα

Αντανακλαστικές κινήσεις των βραχυπρόθεσμων παικτών μπορεί και τεχνικά να οδηγήσουν το ευρωπαικό νομίσμα στην περιοχή των 0,75 στερλινών ανά ευρώ.Οι κινήσεις αυτές έχουν περισσότερο τεχνικό χαρακτήρα.

Dow Jones

Ο βασικός μετοχικός δείκτης θα δοκιμάσει την στήριξη των 16870 μονάδων.Εφόσον διασπασθεί θα ξαναγίνει επανεκίνηση της πτωτικής κίνησης που μπορεί,υπο κάποιες προυποθέσεις ,να ξαναοδηγήσει τον δείκτη προς την περιοχή των 16000 μονάδων.Αλλωστε η τρέχουσα πρόεδρος της FED έχει συνδέσει την θητεία της  με κινήσεις εύρους για τον Dow Jones  ενώ το 2015,εκτός απροόπτου,θα είναι  αρνητική χρονιά για τις αμερικανικές μετοχές κάτι που έχει να συμβεί από την χρήση του 2011.

Πετρέλαιο

Ο μαύρος χρυσός κινείται στο εύρος των 43,75-47 δολαρίων ανά βαρέλι επίπεδα που ανάγονται στις αρχές του 2015.Διατηρούμε την εκτίμηση ότι το πετρέλαιο βρίσκεται σε πλαγιοκαθοδικό κανάλι.

Χρυσός

Η διάσπαση της προηγούμενης τοπικής κορυφής των 1150 ευρώ (top range break out) οδηγεί το πολύτιμο μέταλλο προς τις 1200 μονάδες.Εκτός αυτής της θεώρησης, τα τρέχοντα θεμελιώδη (ετεροχρονισμός της αύξησης των αμερικανικών επιτοκίων,εξασθένηση του δολαρίου) ευνοούν τις τοποθετήσεις σε χρυσό  τουλάχιστον σε βραχυπρόθεσμη βάση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή