Συνεχίζονται οι κατασχέσεις κατοικιών στις ΗΠΑ

Συνεχίζονται οι κατασχέσεις κατοικιών στις ΗΠΑ

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Παρά την ανάπτυξη της αμερικανικής οικονομίας, οι κατασχέσεις κατοικιών αυξήθηκαν κατά 66% το τρίτο τρίμηνο συγκριτικά με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο, σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών RealtyTrac. Οπως αναφέρεται σε σχετικό δημοσίευμα της ειδησεογραφικής ιστοσελίδας Business Insider, η αμερικανική αγορά κατοικίας εξακολουθεί να πάσχει από την ύφεση που ξεκίνησε προ οκταετίας και έτσι δεν αποτελεί αντιπροσωπευτικό δείγμα της αμερικανικής ανάκαμψης. «Η μεγάλη αύξηση των κατασχέσεων το τρίτο τρίμηνο από πέρυσι είναι αποτέλεσμα των χρονοβόρων νομικών διαδικασιών», παρατηρεί ο Ντάρεν Μπλόμκουιστ, αντιπρόεδρος της RealtyTrac. «Σε πολιτείες όπως το Νιου Τζέρσεϊ, η Μασαχουσέτη και η Νέα Υόρκη, η μεγάλη κρίση στην αγορά κατοικίας των προηγούμενων ετών εκτονώνεται με την ολοκλήρωση των νομικών διαδικασιών στις κατασχέσεις», προσθέτει ο κ. Μπλόμκουιστ. Συγκεκριμένα, η προαναφερόμενη άνοδος της τάξεως του 66% αφορά την εκτέλεση των κατασχέσεων σε 123.040 κατοικίες, οι οποίες γύρισαν στην κυριότητα των τραπεζών.

Ανοδο παρουσίασαν, επίσης, οι νομικές διαδικασίες κατάσχεσης κατοικίας σε 33 πολιτείες, ανεβάζοντας το ποσοστό για όλες τις ΗΠΑ στο 3%. Η ετήσια άνοδος σημειώθηκε επί δεύτερο συναπτό τρίμηνο έπειτα, όμως, από 19 διαδοχικά τρίμηνα με πτώση.

Οι νομικές διαδικασίες κατάσχεσης κατοικίας –οι οποίες ξεκινούν από την καθυστέρηση των πρώτων δόσεων σε ένα στεγαστικό δάνειο εκ μέρους του δανειολήπττη μέχρι την εκτέλεση της κατάσχεσης του ακινήτου από τη στεγαστική τράπεζα– διαρκούν συνήθως 480 με 700 ημέρες σε 22 πολιτείες των ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων της Φλόριντα, του Ιλινόις και της Νέας Υόρκης, σύμφωνα με την Ενωση Στεγαστικών Τραπεζών των ΗΠΑ. Στις υπόλοιπες 28 πολιτείες, συμπεριλαμβανομένων της Αριζόνας, της Καλιφόρνιας και του Τέξας, οι διαδικασίες κατάσχεσης είναι ταχύτερες και δεν προϋποθέτουν ακροάσεις ενώπιον των δικαστικών αρχών, εκτός εάν ο ιδιοκτήτης του ακινήτου ασκήσει αγωγή στην τράπεζα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή