Περιορισμένη άνοδος στις ευρωπαϊκές αγορές

Περιορισμένη άνοδος στις ευρωπαϊκές αγορές

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Tα θετικά οικονομικά αποτελέσματα μεγάλων ομίλων για το τρίτο τρίμηνο διαμόρφωσαν θετικό κλίμα στις ευρωπαϊκές αγορές. Ιδιαίτερα οι επιδόσεις των Danone και Metro AG στήριξαν την άνοδο στον ευρωπαϊκό δείκτη Stoxx 600. Επιπλέον, θετικός ήταν ο αντίκτυπος από τις κινήσεις αναδιάρθρωσης της Deutsche Bank καθώς οδήγησε σε αξιόλογα κέρδη τον γερμανικό δείκτη DAX 30.

Από την άλλη πλευρά, η υποχώρηση του κινεζικού ρυθμού ανάπτυξης στο 6,9% για το τρίτο τρίμηνο, προβλημάτισε τις αγορές αφού για πρώτη φορά μετά το ξέσπασμα της διεθνούς κρίσης η κινεζική ανάπτυξη πέφτει κάτω από το 7%. Το γεγονός αυτό, πάντως, δεν στάθηκε ικανό να αλλάξει το θετικό πρόσημο που εμφάνισαν τα μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια. Στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX 30 ενισχύθηκε 0,59% στις 10.164 μονάδες και στο Παρίσι ο CAC 40 έκλεισε με άνοδο 0,03%. Αντιθέτως, στο Λονδίνο ο FTSE 100 σημείωσε πτώση 0,41%.

Στα χρηματιστήρια του ευρωπαϊκού Νότου, ο δείκτης IBEX της Μαδρίτης σημείωσε απώλειες 0,24%, ενώ ο δείκτης MIB στο Μιλάνο κατέγραψε κέρδη 0,37%. Το ευρώ υποχωρούσε αργά χθες το βράδυ κατά 0,2% έναντι του δολαρίου στο 1,1326 από 1,1349 την Παρασκευή. Η τιμή του πετρελαίου υποχώρησε 2,3% στα 46,16 δολάρια/βαρέλι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή