Περικοπές εξετάζει η Volkswagen μετά το σκάνδαλο

Περικοπές εξετάζει η Volkswagen μετά το σκάνδαλο

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Περιορισμό του αριθμού των υπαλλήλων της που εργάζονται με καθεστώς ευέλικτης εργασίας, στην προσπάθειά της να αντιμετωπίσει το κόστος από το σκάνδαλο παραποίησης των εκπομπών αερίων ρύπων, εξετάζει η Volkswagen. Το ενδεχόμενο αποκάλυψε εκπρόσωπος Τύπου του εργασιακού συμβουλίου της VW, όπου συμμετέχουν εκπρόσωποι και των εργατικών συνδικάτων, λέγοντας ότι το συμβούλιο υποστηρίζει τις προσπάθειες για διατήρηση του εποχικού προσωπικού.

Σε ανακοίνωση Τύπου, η διοίκηση της Volkswagen παραδέχτηκε ότι οι προοπτικές για την απασχόληση στην εταιρεία αλλά και για τις πωλήσεις αυτοκινήτων είναι «απρόβλεπτες». Ηδη τον Σεπτέμβριο, στα τέλη του οποίου αποκαλύφθηκε το σκάνδαλο των αλλοιωμένων εκπομπών οξειδίου του αζώτου, ολόκληρο το γκρουπ της VW ανακοίνωσε μειωμένες πωλήσεις. Η διοίκηση της VW ανακοίνωσε ότι ένα από τα ενδεχόμενα που εξετάζει είναι ο περιορισμός των ωρών εργασίας ορισμένων εργατών της. Στην προσπάθειά της να εξοικονομήσει πόρους προκειμένου να καλύψει τις νομικές διεκδικήσεις και τα πρόστιμα που αναμένεται να της επιβληθούν για το σκάνδαλο των καυσαερίων, η Volkswagen έχει ήδη ανακοινώσει περιορισμό των επενδύσεων κατά 1 δισ. ευρώ τον χρόνο. Σύμφωνα με ορισμένους αναλυτές, το σκάνδαλο των καυσαερίων θα μπορούσε να στοιχίσει συνολικά στη VW περίπου 35 δισ. ευρώ, ποσό που καλύπτει το κόστος των ανακλήσεων εκατομμυρίων οχημάτων που έχουν τοποθετημένο το παράνομο λογισμικό, τα πρόστιμα από τις Αρχές και το κόστος των αγωγών που θα ασκηθούν εναντίον της εταιρείας.

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με δημοσιεύματα του γερμανικού Τύπου, η καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ προσπαθεί να εξακριβώσει αν είναι εφικτή η μεταφορά 6.000 υπαλλήλων της Volkswagen, που απασχολούνται με καθεστώς ευέλικτης εργασίας, στο ειδικό κρατικό πρόγραμμα που καλύπτει εργασία μειωμένου χρόνου. Το πρόγραμμα επιτρέπει στις εταιρείες να διατηρήσουν θέσεις εργασίας περιορίζοντας τις ώρες που απασχολούνται ορισμένοι εργαζόμενοι όταν δεν υπάρχει επαρκής ζήτηση, με την κυβέρνηση να αποζημιώνει μερικώς τους εργάτες για τις χαμένες ώρες εργασίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή