Ιταλία: Κάτω από τα χίλια ευρώ τo 42,5% των συντάξεων

Ιταλία: Κάτω από τα χίλια ευρώ τo 42,5% των συντάξεων

43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Τέσσερις Ιταλοί στους δέκα λαμβάνουν σύνταξη χαμηλότερη των χιλίων ευρώ», αναφέρει έκθεση του ιταλικού οργανισμού κοινωνικής πρόνοιας Inps. Το ακριβές ποσοστό τους αγγίζει το 42,5% του συνόλου. Σύμφωνα με την ίδια έκθεση, το 12,1% των ιταλών συνταξιούχων λαμβάνει λιγότερο από 500 ευρώ τον μήνα.

Επίσης ο συνολικός αριθμός των δημοσίων υπαλλήλων μειώθηκε από το 2011 μέχρι το 2014 σχεδόν κατά 300.000 άτομα, λόγω του «παγώματος» των προσλήψεων που επιβλήθηκε εξαιτίας της οικονομικής κρίσης, αρχής γενομένης από την κυβέρνηση του Μάριο Μόντι. Πέρυσι ο αριθμός των δημόσιων υπαλλήλων στην Ιταλία ανέρχονταν σε 2.953.000.

Σχολιάζοντας την έκθεση του οργανισμού, ο πρόεδρος του Inps Τίτο Μποέρι υπογράμμισε ότι «θα ήταν χρήσιμο, μαζί με τον κρατικό προϋπολογισμό για το 2016, να είχε ετοιμασθεί και μια τελευταία, οριστική μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος», ώστε να μπορέσουν να αποφευχθούν «μέτρα μερικής ισχύος, τα οποία οδηγούν τελικά και στην άνιση μεταχείριση των ασφαλισμένων».

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή