Συμφωνία με την Google επιδιώκει η Yahoo

Συμφωνία με την Google επιδιώκει η Yahoo

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι πωλήσεις και τα κέρδη της Υahoo υστερούν των προσδοκιών των αναλυτών το γ΄ τρίμηνο τρέχοντος έτους. Παρά τη συγκρατημένη στάση της, η Μαρίζα Μέγιερ, διευθύνουσα σύμβουλος του κολοσσού υψηλής τεχνολογίας, δήλωσε πως επιδιώκει να τονώσει την κερδοφορία του και επιζητεί τη σύναψη διαφημιστικής συμφωνίας με την Google. Συγκεκριμένα, η Google θα προμηθεύει διαφημίσεις τη Yahoo συνδεδεμένες με τα αποτελέσματα αναζήτησής της.

Η Google θα καταβάλλει επίσης στη Yahoo ένα ποσοστό επί των εσόδων από τις προαναφερθείσες διαφημίσεις. Η Yahoo ανακοίνωσε κέρδη 15 σεντς ανά μετοχή έναντι εκτιμήσεων για 17 σεντς ανά μετοχή. Τα έσοδά της ανήλθαν σε 1,23 δισ. δολάρια έναντι προβλέψεων για 1,26 δισ. δολάρια. Σημειωτέον πως αυτά υστερούν από τις χαμηλότερες προβλέψεις των αναλυτών, αν και συγκριτικά με το 2014 έχουν αύξηση 7%. H κ. Μέγιερ μίλησε με έμφαση για την ανάπτυξη των δραστηριοτήτων στους βραχίονες κινητής τηλεφωνίας και κοινωνικών δικτύων. Πάντως, αυτές απέχουν από τους σημαντικότερους ανταγωνιστές της Yahoo, όπως είναι το Facebook. Διευκρίνισε ότι αποσκοπεί να αποδεσμεύσει την εταιρεία από το μερίδιο στην Alibaba, την κινεζική εταιρεία ηλεκτρονικού εμπορίου, έως τη λήξη του 2015. Ωστόσο, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να μετατοπιστεί η πώληση αυτή τον Ιανουάριο. «Προσπαθούμε να ολοκληρώσουμε τη διάθεση του μεριδίου μας στην Alibaba όσο γρηγορότερα μπορούμε», δήλωσε η Μαρίζα Μέγιερ.

Η Yahoo βρίσκεται σε μεταβατική περίοδο, αναφορικά με την επίτευξη των στόχων της επικεφαλής της, η οποία έχει χαράξει στρατηγική εξαγορών. Στο πλαίσιο αυτό απέκτησε την ηλεκτρονική σελίδα μόδας Polyvore και τη σελίδα ιστολογίων Τumblr. Επισημαίνεται πως στην πορεία της εταιρείας υπάρχουν ορισμένες δυσκολίες, όπως το ότι καθ’ οδόν χάνει υψηλόβαθμα στελέχη της, όπως η γενική διευθύντρια ανάπτυξης, Ζακλίν Ρέζις. Επιπροσθέτως, η εταιρεία βρίσκεται σε διένεξη με τις αρμόδιες οικονομικές υπηρεσίες των Ηνωμένων Πολιτειών σχετικά με τις φορολογικές προϋποθέσεις της διάθεσης των μετοχών της Alibaba. Κατά τους αισιόδοξους της Γουόλ Στριτ, όπως ο διαχειριστής κεφαλαίων Μαρκ Μαχάνι της RBC Capital Markets, «η νέα διοικητική δομή και η έμφαση στα προϊόντα της μπορεί να γίνει μια ιστορία καθαρής κερδοφορίας, αν και το μερίδιό της Yahoo στην αγορά ηλεκτρονικής αναζήτησης εξασθενεί».

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή