Στην Φρανκφούρτη τα βλέμματα των επενδυτών

Στην Φρανκφούρτη τα βλέμματα των επενδυτών

1' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα βλέμματα των επενδυτών σ΄όλη την Ευρώπη είναι  σήμερα στραμμενα στη Φρανκφούρτη στις 15.30 το μεσημέρι και  στις ανακοινώσεις του προέδρου της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, που αφορά την επέκταση του προγράμματος αγοράς ομολόγων προκειμένου να τονωθεί η οικονομική δραστηριότητα στην Ευρωζώνη.

Η ΕΚΤ πιθανότατα δεν θα ανακοινώσει νέα μέτρα πολιτικής στη σημερινή της συνεδρίαση, αναμένοντας νεότερα στοιχεία για τον πληθωρισμό στην ευρωζώνη, Πιθανότατα η απόφαση να ληφθεί μέχρι τον ερχόμενο Δεκέμβριο για παράταση του τρέχοντος προγράμματος ποσοτικής χαλάρωσης και πέραν του Σεπτεμβρίου του 2016. Στο πλαίσιο αυτό η εικόνα παραμένει σταθερή στις αγορές ομολόγων τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη με τους επενδυτές να τηρούν θέση αναμονής.

Στην ελληνική πλατφόρμα ΗΔΑΤ, το 3ετές ομόλογο έχει απόδοση 7,75% και τιμή που κυμαίνεται στα 93,10 λεπτά του ευρώ. Στην 5ετία η απόδοση διαμορφώνεται στο 7,40% και τιμή στα 92 λεπτά του ευρώ και στην 10ετία η απόδοση ανέρχεται στα 7,60% και η τιμή στα 73,30 λεπτά του ευρώ. Το spread (διαφορά απόδοσης μεταξύ 10ετούς ελληνικού ομολόγου και αντίστοιχου γερμανικού ομολόγου που σήμερα έχει απόδοση 0,57%) ανέρχεται στις 703 μονάδες βάσης.

Στα ευρωομόλογα της Νοτίου Ευρώπης δεν παρατηρούνται σοβαρές αποκλίσεις. Το ιταλικό 10ετές ομόλογο ανέρχεται στο 1,61%, η γαλλική δεκαετία έχει απόδοση 0,93%, η ισπανική δεκαετία έχει απόδοση 1,75% και η πορτογαλίκή δεκαετία παρουσιάζεί απόδοση 2,49%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή