Περιορισμένες απώλειες στην Ευρώπη

Περιορισμένες απώλειες στην Ευρώπη

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πτωτικά έκλεισαν χθες τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, τάση που ακολουθούσε και η Wall Street, καθώς οι επενδυτές ετοιμάζονται για μια εβδομάδα στη διάρκεια της οποίας συνεδριάζουν η αμερικανική και η ιαπωνική κεντρική τράπεζα.

Στις ευρωπαϊκές αγορές, η σημαντικότερη εξαίρεση ήταν το Χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης που κινήθηκε καλύτερα από τα υπόλοιπα, κλείνοντας σχεδόν αμετάβλητο (0,06%) χάρη στα νέα για το επιχειρηματικό κλίμα που δεν αποδείχτηκε όσο άσχημο φοβόντουσαν ορισμένοι επενδυτές.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst 300 έκλεισε με πτώση 0,3%, όπως και ο FTSE 100 στο Λονδίνο (-0,4%) και ο CAC 40 στο Παρίσι (-0,5%). Στη Wall Street ελαφρώς πτωτικά κινούνταν αργά το βράδυ τόσο ο Dow Jones (-0,11%) όσο και ο S&P 500 (-0,15). Αντιθέτως, ανοδικά κινούνταν ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq (0,15%).

Η απόδοση του αμερικανικού δεκαετούς ομολόγου υποχωρούσε ελαφρώς (-0,027%), όπως και ο δείκτης του δολαρίου έναντι δέσμης σημαντικών νομισμάτων (-0,27%), σημάδια πως η αγορά δεν περιμένει αύξηση των αμερικανικών επιτοκίων δανεισμού από τη Fed στη συνεδρίαση αυτής της εβδομάδας.

Το ευρώ ενισχυόταν κατά 0,33% έναντι του δολαρίου μετά τη μεγάλη πτώση της προηγούμενης εβδομάδας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή