Μικρή πτώση στις ευρωπαϊκές αγορές

Μικρή πτώση στις ευρωπαϊκές αγορές

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πτωτικά κινούνταν οι χρηματιστηριακοί δείκτες στην Ευρώπη κατά τις απογευματινές συναλλαγές χθες. Το ευρώ δεν είχε σημαντική μεταβολή έναντι του δολαρίου στο 1,1050 δολ. έπειτα από δήλωση του ανώτατου οικονομολόγου της ΕΚΤ Πέτερ Πρετ πως «δεν υπάρχουν ταμπού στην επίτευξη του στόχου του πληθωρισμού».

Οι επενδυτές είχαν στρέψει την προσοχή τους στη συνεδρίαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Fed), καθώς και στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της Apple. Το πετρέλαιο είχε απώλειες λόγω ανησυχιών των επενδυτών για τη ροή των προμηθειών και τη ζήτηση. Το αργό Ν. Υόρκης είχε κάμψη 1% στα 43,45 δολάρια το βαρέλι και το Brent υποχώρησε στα 47,17 δολάρια το βαρέλι.

Ειδικότερα, στην Ευρώπη, πέραν των μακροοικονομικών ανησυχιών, το επενδυτικό κλίμα επηρεάστηκε και από τον μεγαλύτερο όμιλο χημικών της Γηραιάς Ηπείρου, την BASF, η οποία προειδοποίησε για μειωμένα κέρδη λόγω πιέσεων στις αναδυόμενες οικονομίες. Η τιμή της μετοχής της απώλεσε 3% της αξίας της. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Eurostoxx 600 στις απογευματινές συναλλαγές εμφάνιζε απώλειες 0,8%, ενώ στο Λονδίνο ο FTSE 100 είχε κάμψη 0,46%, στο Παρίσι ο CAC 40 μία πτώση 0,7% και 0,56% ο DAX στη Φρανκφούρτη.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή