ΗΠΑ: Στο 3% ο ρυθμός οικονομικής ανάπτυξης

ΗΠΑ: Στο 3% ο ρυθμός οικονομικής ανάπτυξης

36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η αμερικανική οικονομία επεκτάθηκε με βραδύτερο ρυθμό το τρίτο τρίμηνο καθώς οι επιχειρήσεις εκμεταλλεύθηκαν την αύξηση των καταναλωτικών και επιχειρηματικών δαπανών προκειμένου να μειώσουν τα συσσωρευμένα αποθέματά τους, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg.

Όπως ανακοίνωσε σήμερα το αμερικανικό υπουργείο Εμπορίου, το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν αυξήθηκε κατά 1,5% ετησίως. Οικονομολόγοι σε έρευνα του Bloomberg ανέμεναν να αυξηθεί κατά 1,6%. Εξαιρουμένης της μεγαλύτερης διακύμανσης των αποθεμάτων εδώ και τέσσερα χρόνια, ο ρυθμός ανάπτυξης διαμορφώθηκε στο 3% συγκριτικά με 3,9% ένα τρίμηνο νωρίτερα.

Οι αγορές των νοικοκυριών, που έχουν ενισχυθεί χάρη στην αύξηση της απασχόλησης και των εισοδημάτων, πιθανόν να συνεχίσουν να προσφέρουν στήριξη στη μεγαλύτερη παγκοσμίως οικονομία παρόλο που η ασθενέστερη ζήτηση από το εξωτερικό πλήττει τις εξαγωγές και τη μεταποίηση, επισημαίνει το Bloomberg.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή