Οι αστρονομικές συντάξεις 100 CEO

Οι αστρονομικές συντάξεις 100 CEO

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι διευθύνοντες σύμβουλοι 100 αμερικανικών κολοσσών από τον κατάλογο του Fortune 500 παραμένουν πάμπλουτοι ανεξάρτητα από την κρίση. Τα περιουσιακά τους στοιχεία για την κάλυψη των συντάξεών τους ανέρχονται συνολικά στα 4,93 δισ. δολάρια και ισούνται με τα όσα έχουν εξοικονομήσει για τη σύνταξή τους 20,5 εκατομμύρια οικογένειες, δηλαδή το 41% στη χώρα.

Επιπλέον, δεκαπέντε επικεφαλής εταιρειών, που συνάπτουν μεγάλες συμβάσεις με την ομοσπονδιακή κυβέρνηση των ΗΠΑ, θα λάβουν μηνιαία σύνταξη υψηλότερη από την προβλεπόμενη για τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα. Μεταξύ των προαναφερθέντων, τον πιο γενναιόδωρο συνταξιοδοτικό λογαριασμό έχει ο Ντέιβιντ Κόουτ της Honeywell με 168 εκατ. δολάρια. Από αυτόν θα προκύψει μηνιαία σύνταξη 950.000 δολαρίων έναντι των 16.975 δολαρίων του κ. Ομπάμα. Τα στοιχεία αυτά περιέχονται σε έκθεση του Ινστιτούτου Σπουδών Πολιτικής και του Κέντρου Αποτελεσματικής Κυβέρνησης. Σε αυτήν για πρώτη φορά δίνονται λεπτομερή στατιστικά στοιχεία για το μεγάλο χάσμα μεταξύ των συνταξιοδοτικών περιουσιακών στοιχείων των επικεφαλής των 500 ισχυρότερων εταιρειών και των υπολοίπων.

Από τους διευθύνοντες συμβούλους αυτών των 500 εταιρειών, οι 100 διαθέτουν τους πιο παχυλούς συνταξιοδοτικούς λογαριασμούς από όλους. Κατά μέσο όρο σε ατομική βάση ξεπερνούν τα 49,3 εκατ. δολάρια, το οποίο μεταφράζεται σε ένα μηνιαίο εισόδημα διά βίου της τάξεως των 277.686 δολαρίων. Ο πιο πλούσιος συνταξιοδοτικός λογαριασμός μεταξύ των 100 του Fortune ανήκει στον διευθύνοντα σύμβουλο της YUM Brands, Ντέιβιντ Νόβακ, ο οποίος μπορεί να εξασφαλίσει για τα γηρατειά του περιουσιακά στοιχεία 234 εκατ. δολαρίων και μηνιαία σύνταξη της τάξεως των 1,318 εκατ. δολαρίων. Οι χιλιάδες εργαζόμενοι της YUM Brands στις αλυσίδες εστιατορίων Taco Bell, Pizza Hut και ΚFC δεν προβλέπεται μέσω μηχανισμών της εταιρείας να λάβουν σύνταξη, όπως αναφέρεται στην έκθεση. Επιπλέον, οι διευθύνοντες σύμβουλοι των 100 μεγαλύτερων εταιρειών του Fortune 500 το 2014 εξοικονόμησαν από τα φορολογητέα εισοδήματά τους 78 εκατομμύρια δολάρια, τοποθετώντας 197 εκατ. δολάρια επιπλέον σε ειδικούς λογαριασμούς αποζημίωσης, οι οποίοι δεν φορολογούνται. Σε αυτούς είχαν ήδη τοποθετήσει 3,2 δισ. δολάρια.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή