Στα χέρια των πιστωτών βρίσκεται η Globo

Στα χέρια των πιστωτών βρίσκεται η Globo

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πηδάνε όλοι από το «καράβι» της Globo. Η εταιρεία RBC Europe Limited παραιτήθηκε από σύμβουλος και διαπραγματευτής της μετοχής της Globo, ενώ από τις τάξεις της εταιρείας παραιτήθηκαν άλλα δύο στελέχη της. Πρόκειται για το μη εκτελεστικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Globo Plc Γκάβιν Μπέρνελ και τη γραμματέα της επιχείρησης Λόρεν Γιανγκ. Παράλληλα, την περασμένη Παρασκευή, η Barclays Bank ενημέρωσε την εταιρεία για σειρά πιστωτικών γεγονότων που έλαβαν χώρα την περασμένη εβδομάδα. Η Barclays σε συνεργασία με την East West United Bank είναι οι βασικοί πιστωτές της Globo και έως τώρα έχουν χορηγήσει πιστώσεις ύψους 65 εκατ. ευρώ. Τώρα, όπως ανέφερε η σχετική ανακοίνωση της Globo, οι πιστωτές εξετάζουν την κατάσταση προκειμένου να λάβουν τις τελικές τους αποφάσεις. Στο μεταξύ και η Moody’s την περασμένη Παρασκευή απέσυρε την αξιολόγηση της Globo, λόγω της κατάστασης που έχει δημιουργηθεί. Ο οίκος αξιολόγησης μόλις τον περασμένο Ιούνιο είχε αποδώσει στην Globo αξιολόγηση «B2», ενόψει της έκδοσης ενός ιδιαίτερα υψηλής απόδοσης ομολογιακού δανείου ύψους 180 εκατ. ευρώ. Το ομολογιακό δάνειο που τελικά δεν εκδόθηκε ποτέ αποτέλεσε την απαρχή του τέλους της Globo.

Ολα δείχνουν ότι η Globo θ’ αποτελέσει το νέο διεθνές «κουφάρι» της ελληνικής πληροφορικής. Ηδη το Ιντερνετ έχει γεμίσει με μερικά τέτοια «κουφάρια», τα οποία μέχρι πρόσφατα ήταν οι συνεργάτες της Globo. Για παράδειγμα, η ελληνική εταιρεία Metis πριν από μερικές ημέρες εξαφανίστηκε εντελώς από το Ιντερνετ. Στο θέμα παρενέβησαν χθες και οι εργαζόμενοι της επιχείρησης. Σύμφωνα με επιστολή που υπογράφεται από 85 εργαζόμενους της ελληνικής Globo Mobile S.A., τα προϊόντα που έχει αναπτύξει η επιχείρηση περιέχουν αξία και ότι για να φτιαχτούν χρειάστηκαν τέσσερα χρόνια.

Οι εργαζόμενοι επιχειρούν με την ανακοίνωσή τους αυτή ν’ αντικρούσουν θέσεις και απόψεις που διατυπώθηκαν σχετικά με την αξία και τη λειτουργικότητα των προϊόντων Globo. «Παράγουμε τεχνολογικώς πολύπλοκα και πρωτοπόρα προϊόντα, καθώς και λύσεις για κινητές συσκευές», αναφέρει η σχετική ανακοίνωση. Τέλος σημειώνουν ότι θα συνεχίσουν να σχεδιάζουν, να αναπτύσσουν και να υποστηρίζουν αυτά τα προϊόντα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή