Επιστροφή στα κέρδη για τη Nexans το 9μηνο

Επιστροφή στα κέρδη για τη Nexans το 9μηνο

1' 3" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Καθαρά κέρδη 70.000 ευρώ εμφάνισε το φετινό εννεάμηνο η εισηγμένη Nexans Ελλάς έναντι ζημιών 1,65 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περσινή περίοδο. Ταυτόχρονα ο κύκλος εργασιών υποχώρησε οριακά στα 53,88 εκατ. ευρώ από 54,4 εκατ. ευρώ το εννεάμηνο του 2014. Τα ίδια κεφάλαια της Nexans στις 30 Σεπτεμβρίου του 2015 διαμορφώθηκαν στα 21,33 εκατ. ευρώ. Στην έκθεση εννεαμήνου 2015 η Nexans Eλλάς αναφέρεται στη ραγδαία πτώση της οικονομικής δραστηριότητας, λόγω των ελέγχων των κεφαλαίων (capital controls), που επέφερε σοβαρές επιπτώσεις στη λειτουργία των επιχειρήσεων, ανάλογα με τον κλάδο. Για τη Nexans Ελλάς οι ισχύοντες περιορισμοί δημιουργούν τους ακόλουθους κινδύνους που επικεντρώνονται κυρίως στη ρευστότητα, τις πληρωμές και, κατά συνέπεια, την παραγωγή:

1. Οι καθυστερήσεις στις υποχρεώσεις αποπληρωμής του κράτους προς διάφορες κατασκευαστικές εταιρείες δημιουργούν προβλήματα στη ρευστότητα των επιχειρήσεων, με αποτέλεσμα την αναβολή/ακύρωση των επενδυτικών σχεδίων, δυσφήμηση σε ξένους προμηθευτές από τις συνεχείς αναβολές/ακυρώσεις, μείωση των πωλήσεων/εξαγωγών, κ.λπ.

2. Υπάρχει ένα νέο οικονομικό περιβάλλον στο εμπόριο («οικονομία συναλλαγών τοις μετρητοίς»), με τους προμηθευτές να ζητούν πληρωμές αποκλειστικά σε μετρητά, αποφεύγοντας κάθε μορφή πίστωσης υπό τον φόβο του «κουρέματος» των καταθέσεων.

3. Η διαδικασία δρομολόγησης μιας πληρωμής προς έναν ξένο προμηθευτή είναι χρονοβόρα και δημιουργεί καθυστερήσεις στην εισαγωγή πρώτων υλών από το εξωτερικό (ευρωπαϊκές και μη ευρωπαϊκές εισαγωγές) και, κατά συνέπεια, στην παραγωγή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή