Προβληματίζουν τα αποτελέσματα των επιχειρήσεων

Προβληματίζουν τα αποτελέσματα των επιχειρήσεων

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Mε άνοδο 0,39% έκλεισε ο δείκτης Dax στη Φρανκφούρτη και ο δείκτης CAC-40 στο Παρίσι ενισχύθηκε κατά 0,64% λόγω των υψηλών κερδών της γερμανικής Adidas και της γαλλικής BNP Paribas το τρίτο τρίμηνο. Αντίθετα, ο βρετανικός δείκτης FTSE-100 υποχώρησε κατά 0,75%, με τις μετοχές των πετρελαϊκών BP και Royal Dutch Shell να παρουσιάζουν πτώση πάνω από 2%, ενώ απώλειες σημειώθηκαν, επίσης, στον κλάδο των πρώτων υλών. Στη Wall Street επικράτησαν ήπιες μεταβολές, με οριακές διακυμάνσεις των δεικτών Dow Jones και S&P 500 λίγο πριν από το κλείσιμο. Οι μετοχές του χρηματοπιστωτικού κλάδου ενισχύονταν ενόψει μιας πιθανής αύξησης των επιτοκίων από τη Fed και η εταιρεία ηλεκτρονικής δικτύωσης Facebook δημοσιοποίησε αύξηση των τριμηνιαίων εσόδων 45%.

Στην Ευρώπη επικρατεί προβληματισμός καθώς οι μισές μόνο από τις εταιρείες που έχουν δημοσιεύσει αποτελέσματα μέχρι σήμερα ικανοποιούν τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Το ευρώ υποχώρησε στο 1,0834 δολάριο, με το αμερικανικό νόμισμα να ενισχύεται έπειτα από την αύξηση των θέσεων εργασίας στις ΗΠΑ. Ανησυχίες για την υπερβολική προσφορά πετρελαίου αποδυνάμωσαν τις τιμές του αργού και του Μπρεντ, αντίστοιχα στα 46,32 δολ. και 48,58 δολ. το βαρέλι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή