Υπέρ της Uber τάσσονται δύο Ευρωπαίοι επίτροποι

Υπέρ της Uber τάσσονται δύο Ευρωπαίοι επίτροποι

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δύο απροσδόκητους υπερασπιστές βρήκε η Uber, η εταιρεία που μέσω εφαρμογής δίνει τη δυνατότητα σε ιδιώτες να εργάζονται περιστασιακά ως ταξιτζήδες μεταφέροντας επιβάτες με το Ι.Χ. Η εταιρεία αντιμετωπίζει απαγόρευση της λειτουργίας της σε πολλές ευρωπαϊκές πόλεις. Δύο επίτροποι και συγκεκριμένα η Ελζμπιέτα Μπιενκόφσκα, επίτροπος Βιομηχανίας και Εσωτερικής Αγοράς, και ο Γίρκι Κατάινεν, αντιπρόεδρος της Κομισιόν, έσπευσαν να υπεραμυνθούν της Uber, καθώς και άλλων εταιρειών της λεγόμενης οικονομίας «διαμοιρασμού», χαρακτηρίζοντας όσους τις πολεμούν οπισθοδρομικούς και αντιπαραγωγικούς. «Ισως είναι ατυχής ο παραλληλισμός, αλλά μου φαίνεται σαν να πολεμά κανείς την τυπογραφία την εποχή του Μεσαίωνα», σχολίασε η κ. Μπιενκόφσκα, η οποία υποστηρίζει πως «δεν είναι πρόβλημα, είναι απλώς ένα επιχειρηματικό μοντέλο».

Σε ό,τι αφορά τον κ. Κατάινεν, χρησιμοποίησε έναν εξίσου αποστομωτικό παραλληλισμό παρομοιάζοντας τις επιθέσεις κατά της Uber με προσπάθεια των ιππέων να απαγορεύσουν τα αυτοκίνητα. Ο εν λόγω επίτροπος αναρωτήθηκε επίσης μήπως ορισμένες εθνικές νομοθεσίες μπορούν ακόμη να σταθούν στην ψηφιακή εποχή. «Η οικονομία διαμοιρασμού αναπτύσσεται και θα προσφέρει πάρα πολλές θέσεις εργασίας και επενδύσεις», τόνισε ο κ. Κατάινεν και υπογράμμισε την ανάγκη να παρουσιαστεί κοινή πολιτική επί του θέματος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT