Ιταλία: Θετικές οι προβλέψεις του ΟΟΣΑ για την οικονομία

Ιταλία: Θετικές οι προβλέψεις του ΟΟΣΑ για την οικονομία

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Θετικές είναι οι προβλέψεις του Οργανισμού για την Οικονομική Συνεργασία και Ανάπτυξη σε ότι αφορά την ιταλική οικονομία.

Σύμφωνα με τον ΟΟΣΑ, η ανεργία στην Ιταλία, από το φετινό 12,3%, πρόκειται να μειωθεί στο 11,7% το 2016 και στο 11% το 2017. Σε ότι αφορά την αύξηση του ιταλικού ΑΕΠ, ο διεθνής αυτός οργανισμός με έδρα το Παρίσι προβλέπει ότι τόσο το 2016 όσο και το 2017 θα κυμανθεί στο 1,4%.

Η σχέση δημόσιου χρέους της χώρας/ ΑΕΠ, μετά το φετινό 134,3%, αναμένεται να μειωθεί στο 133,5% την ερχόμενη χρονιά και στο 131,8% το 2017.

Ο Οργανισμός για την Οικονομική Συνεργασία και Ανάπτυξη εκτιμά, παράλληλα, ότι η μεταρρύθμιση των εργασιακών σχέσεων, στην οποία προχώρησε η κυβέρνηση Ρέντσι (με πιο εύκολες μονιμοποιήσεις, αλλά και απολύσεις), καθώς και οι φοροελαφρύνσεις για τις νέες προσλήψεις «είχαν ως αποτέλεσμα να αυξηθεί σημαντικά ο αριθμός των νέων συμβάσεων αορίστου χρόνου και διεύρυναν συγχρόνως το δίκτυο κοινωνικής ασφάλισης».

Η Ιταλίδα υπουργός αρμόδια για τις μεταρρυθμίσεις Μαρία Έλενα Μπόσκι σχολίασε τα στοιχεία του ΟΟΣΑ τονίζοντας ότι «μια αναγνώριση σαν κι αυτή είναι οπωσδήποτε σημαντική και ωθεί την κυβέρνηση στο να συνεχίσει την πορεία της».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή