Εντονες πιέσεις στις ευρωπαϊκές αγορές

Εντονες πιέσεις στις ευρωπαϊκές αγορές

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πτωτικά κινήθηκαν χθες οι δείκτες των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, ενώ στις τέσσερις από τις προηγούμενες πέντε συνεδριάσεις είχαν σημειώσει άνοδο. Καταλυτικό ρόλο στη διάθεση των επενδυτών διαδραμάτισαν τα στοιχεία των εξαγωγών της Κίνας τον Οκτώβριο, οπότε και μειώθηκαν για τέταρτο μήνα διαδοχικά, ενώ ελαττώθηκαν και οι εισαγωγές της. Επίσης, ο ΟΟΣΑ αναθεώρησε προς τα κάτω τις προβλέψεις ανάπτυξης της διεθνούς οικονομίας το 2015. Ωστόσο, επισήμανε πως η ομοσπονδιακή τράπεζα των ΗΠΑ πρέπει να αυξήσει τα επιτόκια, εφόσον η αμερικανική οικονομία ενδυναμώνεται. Το ευρώ ενισχύθηκε προς το δολάριο εν συγκρίσει με τα χαμηλά επίπεδα της Παρασκευής του 1,0745 και διαμορφώθηκε σε 1,0742 δολ. Στο Λονδίνο η τιμή του πετρελαίου Brent υποχώρησε κατά 28 σεντς στα 47,14 δολάρια/βαρέλι, ενώ το αργό στη Νέα Υόρκη υποχώρησε κατά 46 σεντς στα 43,38 δολάρια/βαρέλι.

Ο πανευρωπαϊκός Stoxx Europe 600 απώλεσε χθες 1,1% της αξίας του, ενώ τη μεγαλύτερη υποχώρηση είχε ο PSI στη Λισσαβώνα με -4,1%. Στο Λονδίνο ο FTSΕ 100 έκλεισε με απώλειες 0,92%, στο Παρίσι ο CAC 40 με -1,46% και στη Φρανκφούρτη ο DAX με -1,57%.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή