Το αντίπαλον δέος του Boeing 777Χ σχεδιάζει η Airbus

Το αντίπαλον δέος του Boeing 777Χ σχεδιάζει η Airbus

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την κατασκευή μιας μεγαλύτερης εκδοχής της σειράς μοντέλων A350 διερευνά η ευρωπαϊκή Airbus για να ανταγωνιστεί την αντίστοιχη σειρά 777Χ της αμερικανικής Boeing. Ετσι ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο στον ανταγωνισμό των δύο κολοσσών του κλάδου αεροναυπηγικής. Εάν τελικά η διοίκηση αποφασίσει την κατασκευή νέου Α350, τότε θα επεκτείνει πρόγραμμα ανάπτυξης του ομίλου 15 δισ. δολαρίων, που εστιάζεται στη συγκεκριμένη σειρά μοντέλων.

Τα σχέδια της Airbus αποκάλυψε ο επικεφαλής πωλήσεων του ομίλου, Τζον Λίχι, στο πλαίσιο της έκθεσης αεροσκαφών του Ντουμπάι, όπου ένα από τα κρίσιμα ερωτήματα ήταν εάν θα αντιδράσει ο ευρωπαϊκός όμιλος στη μεγάλη επιτυχία της Boeing με την παρουσίαση του 777Χ προ διετίας. «Πιστεύω πως θα το έχουμε αποφασίσει μέσα στους επόμενους μήνες», είπε ο κ. Λίχι. «Δεν γνωρίζουμε ακόμη. Εάν έπρεπε να στοιχηματίσω, τότε θα έλεγα πως το μεγαλύτερο κομμάτι της αγοράς έχει επικεντρωθεί στα μοντέλα Α350-1000 της Airbus και 777-300ER της Boeing». Αναλυτές της αγοράς θεωρούν πως η Airbus έστειλε έτσι ένα ξεκάθαρο μήνυμα για τις προθέσεις της σε ένα κρίσιμο κομμάτι της αγοράς αεροσκαφών της πολιτικής αεροπορίας. Μέχρι σήμερα δεν έδειχνε να αντιδρά ιδιαίτερα στην επιτυχία της Boeing, με τους παρατηρητές της αγοράς να αναρωτιούνται για την επόμενη κίνησή της.

Από την πλευρά της, η Boeing τόνισε στην έκθεση του Ντουμπάι πως το τζετ 777Χ είναι ένα από τα πλέον επιτυχημένα προϊόντα της, με περισσότερες από 300 παραγγελίες.

Πέραν του ανταγωνισμού μεταξύ των δύο εταιρειών, στην έκθεση αεροσκαφών κυριάρχησε επίσης το θέμα της πτώσης των τιμών του πετρελαίου που έχει πλήξει τη δημοσιονομική κατάσταση των αραβικών χωρών, αλλά και η γεωπολιτική ένταση στη Μέση Ανατολή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή