Οι πιο ακριβές σχολές οδήγησης του κόσμου

Οι πιο ακριβές σχολές οδήγησης του κόσμου

1' 32" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αν ονειρεύεστε κι εσείς να οδηγήσετε κάποτε όπως ο Τζέιμς Μποντ σε μια καταδίωξη στους δρόμους της Ρώμης, το Bloomberg έχει κάνει μια επιλογή ανάμεσα στις σχολές οδήγησης που ειδικεύονται σε τέτοιου είδους αυτοκίνητα πολυτελείας για πολύ απαιτητικούς οδηγούς. Ανάμεσά τους κάποιες χρεώνουν κάπου διακόσια δολάρια την ώρα και άλλες δεκάδες χιλιάδες για μερικά ιδιαίτερα μαθήματα.

Ακολουθούν οι έξι καλύτερες:

• Ακαδημία οδήγησης BMW. Ασφαλείς διαδρομές, αγώνες ταχύτητας, οδήγηση εκτός δρόμου όλα τα μαθήματα γίνονται στον χώρο ενός άλλοτε στρατιωτικού αεροδρομίου στην περιοχή Μάιζαχ της Βαυαρίας. Κοστίζουν από 130 ώς 1.200 δολάρια το μάθημα και μπορεί κανείς να κάνει τα μαθήματα σε όλη τη διάρκεια του έτους.

• Σχολή οδήγησης Land Rover. Μαθήματα οδήγησης εκτός δρόμου, στο νερό, σε λάσπη και σε βράχια με ειδικές οδηγίες. Κοστίζουν περίπου 1.200 δολάρια ανά όχημα για μια πλήρη ημέρα εκπαίδευσης και 2.400 δολάρια ανά όχημα για περιπετειώδη εκπαίδευση περισσότερων ημερών.

• Ακαδημία διαδρομών Lamborghini. Κοστίζουν 19.995 δολάρια στα οποία συμπεριλαμβάνεται εκπαίδευση τριών ημερών και δύο νύχτες σε ξενοδοχείο στο Λας Βέγκας.

• Μαθήματα οδήγησης Ferrari Pilota Sport. Τα μαθήματα προσφέρονται στους πελάτες της Ferrari στον ιδιωτικό χώρο αγώνων, τον γνωστό ως Fiorano Circuit που βρίσκεται κοντά στη Μόντενα στην Ιταλία. Κοστίζουν 10.500 δολάρια συν 2.050 δολάρια για κάθε πρόσθετο προσκεκλημένο του πελάτη και καλύπτουν δύο ημέρες εκπαίδευση σε διάφορες πορείες, όλα τα γεύματα και το ξενοδοχείο στη Μόντενα καθώς και κάποια προσωπικά δώρα.

• Ακαδημία οδήγησης Lotus. Προσφέρει τρεις ημέρες εκπαίδευση σε αίθουσα διδασκαλίας και μαθήματα οδήγησης στις εγκαταστάσεις της εταιρείας στο Hethel Test Track στη Βρετανία. Κοστίζει 2.289 δολάρια που καλύπτουν εκπαίδευση, γεύματα και δώρα της Lotus αλλά δεν καλύπτει το ξενοδοχείο που πληρώνεται έξτρα.

• Εμπειρία οδήγησης Porsche. Τα μαθήματα κοστίζουν 7.700 δολάρια ανά οδηγό αναλόγως με τη διάρκεια της εκπαίδευσης που συνήθως διαρκεί τέσσερις ημέρες και καλύπτει και το ξενοδοχείο. Σε αυτά προστίθενται 2.100 δολάρια αν υπάρξει συνοδηγός.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή