Εκτιμήσεις για επιλεγμένες διεθνείς επενδύσεις

Εκτιμήσεις για επιλεγμένες διεθνείς επενδύσεις

1' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε ένα σχετικά περιορισμένο εύρος κινούνται οι περισσότερες βασικές ισοτιμίες στις αγορές συναλλάγματος μετά και το πιο σαφές στίγμα  για την υλοποίηση της αύξησης των επιτοκίων από την FED στην συνεδρίαση του Δεκεμβρίου. Αμερικανικές μετοχές και χρυσός διατηρούνται εντός των ορίων που είχε, από τo φύλλο της 7 Νοεμβρίου ,οριοθετήσει η ελληνικής τεχνογνωσίας πλατφόρμα παροχής επενδυτικής πληροφόρησης Trading Vectors.

EΥΡΩ-ΔΟΛΑΡΙΟ

Η αγορά αφομειώνει το νέο εύρος στην βασική ισοτιμία αφού δοκίμασε την στήριξη του 1,0650 με την τάση για το δολάριο να παραμένει ανοδική παρά την βραχυπρόθεσμη τεχνική διόρθωση του ευρωπαικού νομίσματος..Κρίσημο σημείο αντίστασης παραμένει το 1,06 το οποίο εφόσον διασπασθεί  μπορεί να ωθήσει το δολάριο προς το προηγούμενο  υψηλό 16 μηνών που εντοπίζεται στην περιοχή των 1,05 δολαρίων ανά ευρώ.

ΔΟΛΑΡΙΟ-ΓΙΕΝ

Η  αγορά,όπως είχαμε αναφερθεί και στο προηγούμενο φύλλο,διέσπασε τελικά την στήριξη των 122,6 γιέν .Ως εκ τούτου χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή για το πότε και σε ποιο εύρος θα ανοιχθούν long θέσεις  υπέρ του δολαρίου αφού η ισοτιμία παραμένει σε στενό περιθώριο(range).

ΕΥΡΩ-ΣΤΕΡΛΙΝΑ

Το υπόδειγμα της Trading Vectors,εμπεδώνει την ανοδική τάση της στερλίνας έναντι του ευρωπαικού νομίσματος.Η διάσπαση μάλιστα του 0,7050 σηματοδοτεί μία προσπάθεια επαναπροσέγγισης του τοπικού υψηλού των 0,6950 βρετανικών λιρών ανά ευρώ.

ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ

Η αγορά,με μικρές αποκλίσεις που αιτιολογούνται από τις τεχνικές κινήσεις,διατηρείται στο εύρος 43,20-45,20 δολαρίων ανα βαρέλι.Κανένα θεμελιώδες στοιχείο δεν μπορεί να δημιουργήσει,προς το παρόν,μία διατηρήσιμη μεσοπρόθεσμη ανοδική πορεία για τον μαύρο χρυσό.

ΧΡΥΣΟΣ

Όπως έχουμε επανειλημμένως  εντοπίσει το πολύτιμο μέταλλο διατηρείται στο εύρος 1080-1150 δολάρια η ουγγιά

DOW-JONES

Οι πρόσφατες βραχυπρόθεσμες τεχνικές διορθώσεις  του βασικού μετοχικού δείκτη επαναβεβαιώνουν αφενός την διατήρηση της στήριξης στην περιοχή των 17700 μονάδων  αφετέρου, και παρόλο ότι βαδίζουμε προς το τέλος του έτους,οι κινήσεις ωραιοποίησης των βιβλίων των θεσμικών επενδυτών(window dressing), μπορεί να ξαναοδηγήσουν την αμερικανικό μετοχικό δείκτη προς το ιστορικό υψηλό των 18361  μονάδων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή