Επιπλέον μέτρα από 4 χώρες ζητεί η Κομισιόν

Επιπλέον μέτρα από 4 χώρες ζητεί η Κομισιόν

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προβλήματα στους προϋπολογισμούς Ιταλίας, Λιθουανίας, Αυστρίας και Ισπανίας εντόπισε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η οποία αξιολογεί κάθε χρόνο τα προσχέδια προϋπολογισμού των κρατών-μελών ώστε να διασφαλίσει ότι αυτά είναι σύμφωνα με τους ευρωπαϊκούς δημοσιονομικούς κανόνες και τις αποφάσεις του Eurogroup και του Ecofin. Πλέον οι κυβερνήσεις των τεσσάρων χωρών, πιθανότατα και της Πορτογαλίας, θα κληθούν να πάρουν νέα μέτρα λιτότητας το επόμενο διάστημα προκειμένου να πετύχουν μείωση του ελλείμματός τους και του χρέους τους.

Ο προϋπολογισμός της Γαλλίας είναι «σε γενικές γραμμές» εντάξει, έκρινε χθες η Κομισιόν, μία ημέρα αφότου ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ ανακοίνωσε ότι η χώρα του δεν θα πετύχει τον στόχο για το έλλειμμα διότι θα αυξήσει τις δαπάνες για την ενίσχυση της ασφάλειας μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι. Η Κομισιόν ανακοίνωσε ότι θα λάβει υπόψη της τις επιπλέον δαπάνες για την ασφάλεια και κάλεσε το Παρίσι να λάβει «τα απαραίτητα μέτρα» για να συμμορφωθεί με τους δημοσιονομικούς κανόνες. Αντιθέτως, μεγαλύτερα προβλήματα έχει η Ισπανία, όπου θα διεξαχθούν βουλευτικές εκλογές στις 20 Δεκεμβρίου, με την Κομισιόν να απαιτεί αναθεωρημένο προϋπολογισμό το ταχύτερο δυνατόν. Στην περίπτωση της Ιταλίας, η Κομισιόν θα αποφασίσει τον Μάιο κατά πόσον θα χρειαστούν επιπλέον μέτρα λιτότητας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή