Σήμα αύξησης επιτοκίων στέλνει η Fed στις αγορές

Σήμα αύξησης επιτοκίων στέλνει η Fed στις αγορές

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε αντίθεση με τις πρώτες δύο ημέρες μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι, οι ευρωπαϊκές αγορές κλονίστηκαν χθες από την εντεινόμενη ανησυχία μετά την πολύωρη μάχη των γαλλικών αστυνομικών αρχών με τρομοκράτες στο Σεν Ντενί. Παράλληλα, τα πρακτικά από την τελευταία συνεδρίαση της Federal Reserve δείχνουν να πλειοψηφούν τα στελέχη που θεωρούν ότι η αμερικανική οικονομία είναι αρκετά ισχυρή ώστε να δικαιολογεί την αύξηση των επιτοκίων τον Δεκέμβριο. Ετσι, το δολάριο κινήθηκε ανοδικά, με το ευρώ να κινείται το βράδυ στο 1,065 δολ. Οι ευρωπαϊκές αγορές υποχώρησαν, με μόνη εξαίρεση τον δείκτη FTSE 100 του Λονδίνου που έκλεισε με κέρδη 0,16% χάρη κυρίως στην ανάκαμψη των μετοχών εταιρειών ορυχείων. Υπό την επήρεια του κλίματος ανησυχίας στο Παρίσι, η αγορά της Γαλλίας έκλεισε με απώλειες 0,62%, ενώ με πτώση 0,98% και 0,99%, αντιστοίχως, έκλεισαν οι δείκτες FTSE MIB του Μιλάνου και IBEX 35 της Μαδρίτης.

Στη Φρανκφούρτη ο δείκτης XETRA DAX έκλεισε με οριακή υποχώρηση 0,1% εν μέσω του δυσοίωνου κλίματος που καλλιέργησε στη Γερμανία η ακύρωση φιλικού ποδοσφαιρικού αγώνα με την Ολλανδία και η εκκένωση του σταδίου από τους χιλιάδες θεατές έπειτα από απειλή για βόμβα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή