Υψηλό τριμήνου στις ευρωπαϊκές αγορές

Υψηλό τριμήνου στις ευρωπαϊκές αγορές

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στα υψηλότερα επίπεδα του τελευταίου τριμήνου ανέκαμψαν χθες οι γενικοί δείκτες των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων, λόγω του θετικού κλίματος που δημιουργήθηκε από τις ανακοινώσεις των κεντρικών τραπεζών στις ΗΠΑ και την Ευρώπη. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης FTSEurofirst-300 ενισχύθηκε κατά 1% στα υψηλά τριμήνου, με τον γερμανικό δείκτη Dax και τον γαλλικό δείκτη Cac-40 να παρουσιάζουν κέρδη 1,14% και 0,17%, αντίστοιχα.

Στη Wall Street, οι δείκτες Dow Jones και Nasdaq κατέγραφαν άνοδο κάτω από 0,5% λίγο πριν από το κλείσιμο. Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) άφησε να εννοηθεί πως θα υπάρξει αύξηση των επιτοκίων τον Δεκέμβριο, καθώς η πορεία της οικονομίας είναι ικανοποιητική, με το δολάριο να ενισχύεται 0,66% έναντι του ευρώ. Παράλληλα, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα φαίνεται διατεθειμένη να λάβει πρόσθετα μέτρα στήριξης για την ενίσχυση των οικονομιών στην Ευρωζώνη, γεγονός που έδωσε ώθηση στις αγορές, παρά το γενικότερο περιβάλλον απαισιοδοξίας, λόγω των τρομοκρατικών επιθέσεων στο Παρίσι, μία εβδομάδα πριν. Το πετρέλαιο Μπρεντ κινήθηκε στα 44,10 δολάρια το βαρέλι και το αργό στα 40,27 δολάρια, αντίστοιχα, ενώ υπάρχουν εκτιμήσεις για περαιτέρω πτώση στα 35 δολάρια.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή