Κέρδη για μετοχές, απώλειες για πετρέλαιο το 2015

Κέρδη για μετοχές, απώλειες για πετρέλαιο το 2015

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι ευρωπαϊκές μετοχές ολοκλήρωσαν το 2015 με κέρδη, αν και παραμένουν χαμηλότερα από τα υψηλά επίπεδα που κατέγραψαν κατά τη διάρκεια της χρονιάς, εξαιτίας των πιέσεων από την πτώση των τιμών των εμπορευμάτων το τελευταίο τρίμηνο. Ο βρετανικός δείκτης FTSE 100 και ο γαλλικός CAC-40 κατέγραφαν αμφότεροι απώλειες 0,4%. Το Χρηματιστήριο της Φρανκφούρτης είναι κλειστό λόγω αργίας, ενώ σε άλλες αγορές η συνεδρίαση αναμένεται να έχει μικρότερη διάρκεια.

Οι τιμές του πετρελαίου μπρεντ παρέμεναν κοντά στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 11 ετών, με τις μετοχές πετρελαϊκών εταιρειών, όπως η BP και η Total, να καταγράφουν απώλειες. Τόσο ο δείκτης FTSE όσο και ο γερμανικός DAX έχουν υποχωρήσει από τα επίπεδα ρεκόρ που κατέγραψαν τον Απρίλιο, εν μέρει λόγω ανησυχιών για την επιβράδυνση στην Κίνα, που είναι η δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου με υψηλή κατανάλωση εμπορευμάτων, όπως τα μέταλλα και το πετρέλαιο. Τα μέτρα στήριξης της οικονομίας από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα βοήθησαν τις αγορές να βελτιώσουν τις επιδόσεις τους, με τις αγορές της Γερμανίας και της Γαλλίας να καταγράφουν για το 2015 άνοδο περίπου 10%.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή