Ανοδος μεταποίησης στην Ευρωζώνη

Ανοδος μεταποίησης στην Ευρωζώνη

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στον αντίποδα της Κίνας φαίνεται να βρίσκεται η Ευρωζώνη σε ό,τι αφορά τη μεταποίηση, καθώς το 2015 έκλεισε με άνοδο για τον κλάδο. Τα στοιχεία που δόθηκαν χθες στη δημοσιότητα φέρουν τον δείκτη ΡΜΙ να έχει αναρριχηθεί τον Δεκέμβριο στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων 20 μηνών. Ωστόσο αναλυτές της Markit, που έδωσε τα σχετικά στοιχεία στη δημοσιότητα, τονίζουν πως «τα στοιχεία παραμένουν θετικά αλλά η συνολική εικόνα σκιαγραφεί μιαν ανάπτυξη κάθε άλλο παρά θεαματική», καθώς ο κλάδος παραμένει κατά 10% κάτω από τα υψηλά επίπεδα στα οποία βρισκόταν πριν από την κρίση.

Ειδικότερα, πάντως, στη δεύτερη οικονομία της Ευρωζώνης, στη Γαλλία, ο σχετικός δείκτης βρίσκεται στα υψηλότερα επίπεδά του από τον Μάρτιο του 2014, ενώ σημειώνει ανάπτυξη για τέταρτο συναπτό μήνα. Οπως επισημαίνουν αναλυτές του Reuters, η εικόνα καταδεικνύει πως, εξαιρουμένου του κλάδου των υπηρεσιών, η οικονομική δραστηριότητα στη χώρα δεν έχει επηρεαστεί από τις τρομοκρατικές επιθέσεις του Νοεμβρίου και, αντιθέτως, ότι η γαλλική οικονομία έχει αρχίσει να επωφελείται από το φθηνό πετρέλαιο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή