Σύντομα

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΕΥΡΩΠΗ

8,9% αυξήθηκαν οι πωλήσεις αυτοκινήτων στη Δυτική Ευρώπη τον περασμένο χρόνο, σύμφωνα με στοιχεία του κλάδου που ανακοινώθηκαν. Οι ταξινομήσεις νέων οχημάτων αυξήθηκαν στα 13,2 εκατ. για το σύνολο του 2015, σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκέντρωσε η συμβουλευτική εταιρεία LMC Automotive και περιλαμβάνουν εκτιμήσεις και για κάποιες μικρότερες αγορές. Τον Δεκέμβριο, οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 13,9% σε 1,05 εκατ. οχήματα. Σύμφωνα με την LMC, τον Δεκέμβριο παρατηρήθηκε ασυνήθιστα υψηλή ζήτηση στη Βρετανία, όπου οι πωλήσεις για το σύνολο του έτους ανήλθαν σε ιστορικά υψηλό επίπεδο, και στην Ολλανδία όπου η κατάργηση της επιστροφής φόρου για κάποια δημοφιλή μοντέλα από 1ης Ιανουαρίου οδήγησε σε άνοδο των πωλήσεων τον Δεκέμβριο. Οι πωλήσεις στις μεγαλύτερες αγορές της Ευρώπης –Γερμανία, Βρετανία, Γαλλία, Ισπανία και Ιταλία– κατέγραψαν σημαντικές αυξήσεις το 2015, με τις πωλήσεις στην Ισπανία να σημειώνουν τη μεγαλύτερη άνοδο της τάξης του 21%.

ΓΕΡΜΑΝΙΑ

3,1% αυξήθηκαν οι λιανικές πωλήσεις το 2015 καταγράφοντας ρεκόρ 20ετίας. Για τους πρώτους έντεκα μήνες του 2015 οι επιδόσεις του λιανικού εμπορίου ήταν οι υψηλότερες από το 1994 και αποδίδονται στον μεγάλο αριθμό απασχολουμένων, στα χαμηλά επιτόκια και στις χαμηλές τιμές πετρελαίου και αερίου, τα οποία δημιουργούν «καλή διάθεση για κατανάλωση». Ιδιαίτερα καλά πήγαν οι κλάδοι των πωλήσεων μέσω Διαδικτύου και οι εταιρείες μεταφοράς εμπορευμάτων, ενώ ακολουθούν οι κλάδοι των βιβλίων και των κοσμημάτων. Θετική παραμένει η πρόβλεψη και για το 2016.

ΚΙΝΑ

50 άτομα, τουλάχιστον, αναζητεί να προσλάβει η Google στην Κίνα. Οι προσλήψεις περιλαμβάνουν από μηχανικούς λογισμικού μέχρι υπεύθυνους στις τηλεπικοινωνίες, καθώς προσπαθεί να ξαναμπεί δυναμικά στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή