Επίθεση… φιλίας από VW στις ΗΠΑ

Επίθεση… φιλίας από VW στις ΗΠΑ

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη δύσκολη αποστολή να ξανακερδίσει την εμπιστοσύνη των Αμερικανών καλείται να φέρει εις πέρας ο Mατίας Μίλερ, διευθύνων σύμβουλος της Volkswagen, ένα τετράμηνο αφότου η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία παραδέχτηκε στις ΗΠΑ πως είχε τοποθετήσει απατηλό λογισμικό στα μοντέλα ντίζελ για να συγκαλύψει τις πραγματικές εκπομπές καυσαερίων. Με την αυλαία να ανοίγει στην έκθεση αυτοκινήτου του Ντιτρόιτ αυτήν την εβδομάδα, ο κ. Μίλερ πρόκειται να συναντηθεί με τις ομοσπονδιακές αρχές στην Ουάσιγκτον την Τετάρτη για να διαπραγματευτεί την αποκατάσταση, τουλάχιστον, 600.000 οχημάτων στις ΗΠΑ που φέρουν το λογισμικό σύστημα που παραποιούσε τις εκπομπές καυσαερίων. Παράλληλα, ο κ. Μίλερ θα πρέπει να αποκαταστήσει τη φήμη της Volkswagen μετά την καταστροφή που υπέστη η αυτοκινητοβιομηχανία λόγω του τεράστιου αυτού σκανδάλου, που την αναγκάζει να προχωρήσει στην ανάκληση 11 εκατ. οχημάτων σε παγκόσμια κλίμακα.

Τα σχέδια επέκτασης της Volkswagen στην αμερικανική αγορά αναδιπλώθηκαν απότομα τον Σεπτέμβριο. Σήμερα η διοίκηση θα πρέπει να αποκαταστήσει τις σχέσεις με όλους τους παράγοντες της αγοράς, από τις αντιπροσωπείες αυτοκινήτων μέχρι τους καταναλωτές. Ηδη από την Κυριακή, ο κ. Μίλερ, ο οποίος ανέλαβε τα νέα καθήκοντα μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου, δήλωσε πως «γνωρίζουμε πως οι πελάτες μας, οι αρμόδιες αρχές και το ευρύτερο κοινό είναι απογοητευμένοι εδώ στις ΗΠΑ».

Ο προκάτοχος του κ. Μίλερ, Μάρτιν Βίντερκορν, ο οποίος παραιτήθηκε με το ξέσπασμα του σκανδάλου, είχε δηλώσει στο παρελθόν πως στόχος της Volkswagen ήταν να επιτύχει πωλήσεις 800.000 οχημάτων έως το 2018. Οι επιπτώσεις του σκανδάλου, αλλά και ο ανταγωνισμός από τις Toyota, General Motors και Ford Motor, έγιναν αισθητές στα οικονομικά στοιχεία του 2015. Οι πωλήσεις της VW στην αμερικανική αγορά από το καλοκαίρι έχουν μειωθεί κατά 5%, στις 349.000 οχήματα.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή