Κινέζοι αγόρασαν στούντιο του Χόλιγουντ

Κινέζοι αγόρασαν στούντιο του Χόλιγουντ

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο πλουσιότερος άνθρωπος στην Κίνα, ο μεγιστάνας Γουάνγκ Τζιανλίν, επεκτείνει την επιχειρηματική του αυτοκρατορία και εκτός των συνόρων της χώρας του, φθάνοντας μέχρι το Χόλιγουντ. Με τίμημα ύψους 3,5 δισ. δολαρίων και μέσω του πολυσχιδούς ομίλου του Dalian Wanda Group, απέκτησε τα κινηματογραφικά στούντιο της Legendary Entertainment, όπου μεταξύ πολλών άλλων γυρίστηκε το «Τζουράσικ Παρκ». O ζάμπλουτος Κινέζος διατηρεί ήδη περιουσιακά στοιχεία στον χώρο του κινηματογράφου στην πατρίδα του. Εξ ου και θα συνενώσει τις δραστηριότητες εκεί και στις ΗΠΑ, ενώ θα προετοιμάσει τον νέο όμιλο για αρχική εγγραφή και αρχική δημόσια διάθεση των μετοχών του. Με την κίνηση αυτή, ο όμιλος Dalian Wanda Group είναι ο πρώτος κινεζικός όμιλος που έχει στην ιδιοκτησία του ένα μεγάλο κινηματογραφικό στούντιο του Χόλιγουντ.

Οπως ο ίδιος ο πρόεδρος του ομίλου διευκρίνισε, η Legendary Entertainment έχει μεγάλη σημασία γι’ αυτόν ως πνευματική ιδιοκτησία και ως κινηματογραφική παραγωγή. «Τα κινηματογραφικά μας στούντιο, Wanda Cinema, έχουν σημειώσει τεράστια πρόοδο με τις παραγωγές τους στην Κίνα, αλλά αυτό δεν αρκεί», ανέφερε στη συνέντευξη Τύπου για την εξαγορά ο Γουάνγκ Τζιανλίν. «Οι ταινίες έχουν παγκόσμιο χαρακτήρα, και η εταιρεία σαφώς και ενδιαφέρεται να προσθέσει τη δική μας φωνή στη διεθνή κινηματογραφική αγορά». Ο ίδιος ο δισεκατομμυριούχος, σύμφωνα με την κατάταξη του περιοδικού Forbes, διατηρεί περιουσία σχεδόν 27 δισ. δολαρίων. Είναι η μεγαλύτερη εξαγορά του ομίλου Wanda εκτός Κίνας, ενώ αντανακλά την επιτάχυνση της στρατηγικής του μεγιστάνα να κατευθυνθεί σε νέες δραστηριότητες και να περιορίσει τις εντός συνόρων. Τα έσοδα του Wanda ανήλθαν πέρυσι σε 44 δισ. δολάρια.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή