Κίνα, πετρέλαιο ενίσχυσαν τις ευρωπαϊκές αγορές

Κίνα, πετρέλαιο ενίσχυσαν τις ευρωπαϊκές αγορές

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τα ενθαρρυντικά στοιχεία που φέρουν το εμπορικό πλεόνασμα της Κίνας να διευρύνεται και τις κινεζικές εξαγωγές να ανακάμπτουν εξώθησαν χθες ανοδικά σχεδόν όλες τις ευρωπαϊκές αγορές. Στην άνοδο συνηγόρησε και η ανάκαμψη των τιμών του πετρελαίου, με το αργό να κυμαίνεται το βράδυ της Τετάρτης στα 30,48 δολάρια το βαρέλι και το Brent στα 30,45 δολάρια το βαρέλι. Μοναδική εξαίρεση αποτέλεσε χθες η αγορά της Φρανκφούρτης, καθώς η υποχώρηση των μετοχών των αυτοκινητοβιομηχανιών που σημείωσαν απώλειες 1,2% είχε ως αποτέλεσμα να οδηγηθεί ο δείκτης XETRA DAX σε υποχώρηση 0,25%.

Οι σταθεροποιητικές τάσεις στην Κίνα οδήγησαν, άλλωστε, σε άνοδο τις μετοχές των βιομηχανιών που σχετίζονται με τις εξαγωγές εμπορευμάτων, με τους δείκτες που ακολουθούν τις μετοχές ορυχείων και ενεργειακών εταιρειών να σημειώνουν άνοδο 0,8% και 1,5% αντιστοίχως. Ετσι, οι πανευρωπαϊκοί δείκτες FTSEurofirst 300 και FTSE EUROTOP 100 έκλεισαν με κέρδη 0,42% και 0,48% αντιστοίχως.

Παράλληλα, ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου και ο CAC 40 της Γαλλίας έκλεισαν με άνοδο 0,54% και 0,3% αντιστοίχως. Σε ό,τι αφορά το ευρώ, υποχώρησε στο 1,0849 δολάριο, για να ανακάμψει οριακά το βράδυ στο 1,0855 δολάριο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή