Υψηλό κόστος από νέους λογιστικούς κανόνες

Υψηλό κόστος από νέους λογιστικούς κανόνες

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Νέοι λογιστικοί κανόνες μπορεί να κοστίσουν έως και 3 τρισ. δολάρια στις εταιρείες σε παγκόσμια κλίμακα. Αφορούν τις συμβάσεις leasing, τις εταιρικές μισθώσεις που οι επενδυτές των εταιρειών πίεζαν να ενσωματωθούν στα λογιστικά βιβλία, ώστε να έχουν μια πιο συγκεκριμένη εικόνα των κερδών, της αξίας των μισθώσεων και των υποχρεώσεων μιας εταιρείας. Μια τέτοια αλλαγή αναμένεται να αυξήσει το χρέος των εταιρειών, ιδιαίτερα στον κλάδο λιανικού εμπορίου, των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων και των αεροπορικών εταιρειών, που μισθώνουν ακίνητα και αεροπλάνα για μεγάλα χρονικά διαστήματα.

Οπως επισημαίνεται σε σχετικό δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Financial Times, οι μελλοντικές πληρωμές αυτών των μακροχρόνιων συμβάσεων μίσθωσης αναλογούν σχεδόν στο 30% της συνολικής αξίας των εταιρειών, σύμφωνα με στοιχεία του Συμβουλίου Διεθνών Λογιστικών Προτύπων (IASB). Ο Χανς Χούγκερβορστ, πρόεδρος του IASB, δήλωσε πως «το νέο λογιστικό πρότυπο θα εξασφαλίσει μια αναγκαία διαφάνεια σε ό,τι αφορά τις υποχρεώσεις των εταιρειών και την αξία των μισθώσεών τους, κάτι που σημαίνει πως η χρηματοδότηση του leasing δεν θα είναι πια εκτός ισολογισμών».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή