H «4η Βιομηχανική Επανάσταση» κεντρικό θέμα του φετινού Νταβός

H «4η Βιομηχανική Επανάσταση» κεντρικό θέμα του φετινού Νταβός

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κεντρικό θέμα στο ετήσιο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός έχει οριστεί η «4η Βιομηχανική Επανάσταση», ένας όρος που ενσωματώνει την τεχνολογική εξέλιξη, όπως η ρομποτική ή η τεχνική νοημοσύνη. Ωστόσο οι συζητήσεις αναμένεται να επικεντρωθούν στην κατάρρευση των κινεζικών χρηματιστηρίων, στον ανερχόμενο ψυχρό πόλεμο ανάμεσα στη Σαουδική Αραβία και στο Ιράν και στην οικονομική κρίση στη Ρωσία. Αυτά είναι τα ζητήματα που θα απασχολήσουν τους πολιτικούς, διευθύνοντες συμβούλους και κορυφαίους οικονομολόγους και επενδυτές που θα συμμετέχουν στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, στις 20 με 23 Ιανουαρίου.

Το στίγμα έχει ήδη δοθεί από τον δισεκατομμυριούχο Τζορτζ Σόρος, τακτικό επισκέπτη του Νταβός της Ελβετίας, που προειδοποίησε πως η κρίση στα κινεζικά χρηματιστήρια θυμίζει τη χρηματοπιστωτική κρίση του 2008. Ως εκ τούτου, ο πλέον ενδιαφέρων επισκέπτης του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ αναμένεται να είναι ο Φανγκ Χινγκάι, αντιπρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς στην Κίνα, καθώς έχει αναλάβει την εποπτεία των χρηματιστηρίων στη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου. Θα παρευρεθεί σε πάνελ τη δεύτερη μέρα του Φόρουμ, με αντικείμενο την κινεζική οικονομία και τη μετάβασή της σε μιαν άλλη εποχή, χωρίς να επιβραδυνθούν οι ρυθμοί ανάπτυξης. Στο πάνελ αυτό θα συμμετέχει, επίσης, η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ. Στο Νταβός θα παρευρεθούν, επίσης, ο υπουργός Εξωτερικών του Ιράν Μοχάμαντ Τζαβάντ Ζαρίφ και ο Σαουδάραβας πρίγκιπας Τούρκι αλ Φαϊζάλ.

Ο πρόεδρος της συμβουλευτικής KPMG International Τ. Βέιμεγιερ, που επίσης θα επισκεφθεί το Νταβός, δήλωσε ότι «οι γεωπολιτικοί κίνδυνοι βρίσκονται στο προσκήνιο των εξελίξεων».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή