H Renault «βούλιαξε» τα χρηματιστήρια

H Renault «βούλιαξε» τα χρηματιστήρια

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε νέα υποχώρηση οδήγησε χθες τις ευρωπαϊκές αγορές η ανησυχία για τυχόν αποκαλύψεις στη γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία Renault, που οδήγησε σε μεγάλη πτώση τον κλάδο, με τον σχετικό δείκτη να κλείνει με απώλειες 4,3%. Εκτός από την ελεύθερη πτώση πάνω από 20% που σημείωσε η μετοχή της Renault, οι μετοχές της Fiat και της Peugeot έκλεισαν με σημαντική πτώση 9% και 5%, αντιστοίχως.

Πολλές μετοχές ευρωπαϊκών εταιρειών βρέθηκαν στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων 13 μηνών, με τον πανευρωπαϊκό δείκτη FTSEurofirt 300 να καταγράφει απώλειες 2,2% υποχωρώντας στις 1.324,7 μονάδες. Νωρίτερα είχε υποχωρήσει στις 1.309,74 μονάδες που ήταν τα χαμηλότερα επίπεδά του από τον Δεκέμβριο του 2014. Ετσι ο δείκτης FTSE 100 του Λονδίνου έκλεισε με υποχώρηση 0,72%, ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες κατέγραψε η αγορά της Γαλλίας με τον δείκτη CAC 40 να κλείνει με πτώση 1,8%. Ομοίως υποχώρησαν τα χρηματιστήρια της Φρανκφούρτης και του Μιλάνου με τους δείκτες XETRA DAX και FTSE MIB να κλείνουν με πτώση 1,67%. Με απώλειες 1,64% έκλεισε, άλλωστε, η αγορά της Μαδρίτης. Ελαφρά ανάκαμψη σημείωσαν οι τιμές του πετρελαίου με το αργό στα 31,29 δολάρια το βαρέλι και το Brent στα 30,99 δολάρια το βαρέλι.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή